Volt diák millióiból épült nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas pálya

2024.04.15. 16:26
Négymillió forintból épült magyar, sőt nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas strandröplabda pálya a főváros egyik gimnáziumában, a beruházás érdekessége, hogy az anyagi fedezetet az iskola volt diákja biztosította.

„A diákok régóta vágytak már egy igazi strandröplabda pályára, rágták a fülemet, én pedig Horváth Tamás polgármesterhez fordultam” – idézi az nso.hu Farkas Györgyöt, a XVII. kerületi Balassi Bálint gimnázium igazgatóját.

Az önkormányzat vezetője ötletével az iskola volt diákját, Süllős Gyulát kereste meg, aki tősgyökeres rákoskeresztúri lakosként ezer szállal kötődik a kerülethez és a gimnáziumhoz. A civil foglalkozását tekintve vállalkozó – akinek a közétkeztetésben van érdekeltsége – elmondta: náluk családi hagyománya van annak, hogy visszaadnak valamit annak a közösségnek, amelytől oly sokat kaptak.

„Már édesapám is számos hasonló ügyet karolt fel. Tőle azt tanultam, ha már csinálunk valamit, azt teljes odaadással csináljuk, ezért döntöttünk úgy a kerülettel és az iskolával, hogy olyan pályát építünk, ami minden előírásnak megfelel, és akár magyar, vagy nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas” – nyilatkozta Süllős Gyula.

A beruházást a volt diák négymillió forintjából az iskolát fenntartó Kelet-Pesti Tankerületi Központ valósította meg.

Süllős Gyula a Vasas ökölvívó szakosztályának elnöke, akinek családi kötődése a sportághoz és a piros-kék klubhoz is közismert. Édesapja, a 2009-ben elhunyt idősebb Süllős Gyula, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség egykori alelnöke volt, és nemcsak lelkesen támogatta az ökölvívást, hanem a Vasasban ő mentette meg a megszűnéstől azt a szakosztályt, amely Papp László, Gedó György és Kovács István révén három olimpiai bajnokot adott a magyar sportnak. Halála után fia vitte tovább a Vasas-Süllős Boxing Teamet, amely ismételten a sportág egyik meghatározó műhelye lett itthon, továbbá az apuka emléke és munkássága előtt adózva már több alkalommal rendezte meg az id. Süllős Gyula Ökölvívó Emlékversenyt.