24 óra alatt elvitte az agyhártyagyulladás a 17 éves tornászlányt

2024.04.19. 12:30
Agyhártyagyulladás következtében meghalt a mindössze 17 éves María Herranz Gómez. A fiatal spanyol tornászt egy spanyolországi klinikán érte a halál.

„María hirtelen távozott közülünk egy szörnyű agyhártyagyulladás miatt, amely mindössze 24 óra alatt elvitte őt. Mindenkit mélységesen megdöbbentett a hír” – áll a guadalajarai tartományt irányító testület közleményében.

A fiatal tornász tagja volt a spanyol tornászválogatottnak, amely részt vett a novemberi birminghami világbajnokságon. María Herranz Gómez a szinkronizált trambulin versenyszámban indult a 17 és 21 év közötti kategóriában, Carmen Hernández oldalán a 26. helyen végzett.

María Herranz Gómez a tavalyi spanyol bajnokságon negyedik lett a dupla minitrambulin versenyszámban, szinkronizált trambulinban pedig az ötödik helyen zárt, akkor szintúgy Carmen Hernández volt a partnere.

A Guadalajara tartományban található Cabanillas del Campo nevű spanyol városban kétnapos gyászt hirdettek, és minden erre a két napra tervezett szociokulturális tevékenységet felfüggesztettek – írja a Marca.