2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Szülei szerint öngyilkos lett az ismert sportoló

2024.05.26. 21:54
Grayson Murray szülei azt nyilatkozták, hogy az ismert golfozó öngyilkos lett, miután a PGA Tour bejelentette, hogy az amerikai sportoló 30 éves korában váratlanul meghalt.

A fiatal férfi, aki a múltban alkohol- és mentális problémákkal küzdött, idén összekapta magát, és megnyerte a Sony Open nevű versenyt. Így a környezetét még inkább sokkolta a halálhír.

Murray Észak-Karolinában nőtt fel, és az Egyesült Államok legtehetségesebb golfjátékosai közé tartozott. Három egymást követő évben megnyerte a rangos San Diegó-i junior-világbajnokságot, amivel kiérdemelte az Arnold Palmer-ösztöndíjat, írja a The Guardian.

Az elmúlt 24 órát azzal töltöttük, hogy megpróbáltuk feldolgozni a tényt, hogy a fiunk meghalt. Szürreális, hogy ezt nemcsak magunknak kell beismernünk, hanem a világnak is. Ez egy rémálom. Sok kérdésünk van, melyekre nem kaphatunk már választ. De azt tudjuk, hogy Graysont az egész családja, a barátai és a versenytársai is szerették

– olvasható a szülők által kiadott közleményben, írja a BBC.

Murray januárban azt mondta, hogy nyolc hónapja nem nyúlt alkoholhoz. Azt is mondta, hogy szeretne családot alapítani, keresztény lett, mielőtt eljegyezte a barátnőjét. Az év elején úgy érezte, még sok siker vár rá a golfversenyeken.

Murray bevallotta, hogy újoncként a versenyhétvégék alatt rendszeresen ivott, mert tudta, hogy tehetséges, emiatt legyőzhetetlennek érezte magát.

A közösségi médiában nyíltan kritizálta a többi játékost, amivel magára haragította a riválisait. Később belátta, hogy ez butaság volt a részéről, és ígéretet tett arra, hogy megváltozik.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.