2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Fontos igazolást jelentett be a Vasas: a magyar válogatott meghatározó játékosával erősített

2024.06.14. 14:13
Az elmúlt három idényben egyaránt bajnok és kupagyőztes Vasas Óbuda női röplabdacsapata a magyar válogatott Glemboczki Zórával erősítette meg keretét.

A fővárosi klub honlapjának pénteki bejelentése szerint a 23 éves játékos azért szerződött a fővárosba, hogy az Extraliga legjobb négyes ütője legyen.

glemboczki
Fotó: Vasas Óbuda

Szerettem volna Magyarországon egy olyan klubba szerződni, ahol a lehető legtöbb játéklehetőséget kaphatom. Ez persze nem lesz egyszerű, hiszen én leszek az új érkező egy összeszokott csapatban, ahol a posztomon is nagyon jó játékosok vannak, de azért jövök, hogy megharcoljak a helyemért

– jelentette ki Glemboczki, aki a nagy rivális Békéscsabától szerződött a Vasashoz.

„Soha nem fogom elfelejteni, honnan jöttem, mindig hálával fogok emlékezni a nevelőegyesületemre, ugyanakkor úgy éreztem, váltanom kell. Örülök, hogy Magyarország jelenlegi legjobb klubjában folytathatom a pályafutásomat, nagyon várom, hogy a Bajnokok Ligájában is pályára léphessek” – fogalmazott a 15-szörös válogatott ütőjátékos, aki a tavalyi Európa-bajnokságon és idén az Európa-ligában is ott volt Alessandro Chiappini nemzeti csapatában.

Glemboczki előtt a Vasas három, a saját utánpótlásából felhozott, a felnőtt keretnél is számításba vett korosztályos válogatott játékos - Botyánszki Fanni, Fekete Fanni és Kiss Lilla – mellett egy brazil feladó szerződtetését is bejelentette.