2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Nyolc dobogóval zárta F4-es szezonja első felét Molnár Martin

Martin Molnar Silverstone 2 (1)
2024.06.17. 08:29
A silverstone-i hétvégével véget ért az idei brit Forma–4-es bajnokság első fele. Molnár Martin öt forduló után az újoncok értékelésében a harmadik helyen áll, innen várja az egy hónap múlva következő folytatást.

Silverstone-ban, a motorsport és a Forma–1 bölcsőjében zárult a brit Forma–4-es bajnokság idei szezonjának első fele. Molnár Martin, a sorozat történetének első magyar versenyzője egy dobogóval gyarapította mérlegét az újoncok értékelésében, amelynek harmadik helyéről várhatja az idény egy hónap múlva következő folytatását – számolt be közleményében a magyar versenyző csapata.

A Virtuosi Racing pilótájának hétvégéje jól indult, hiszen az első szabadedzésen a 8. időt autózta, a felszáradó pályán, folyamatosan változó körülmények között zajló időmérőn azonban csak a 18. időt érte el, ami nehéz helyzetbe hozta a hétvége folytatására. 

Az első futamon a 17. helyről (itt a második legjobb időmérős kör számít) rajtolva hamar felzárkózott a 11. helyre, a hajrában azonban veszített két pozíciót, amikor kihátrált egy előzésből, mert a riválisa becsukta előtte az ajtót. Az újoncok értékelésének harmadik helye azonban így is összejött, amivel a rookie összetett második helyére lépett előre.

A vasárnapi folytatás ugyanakkor már nem alakult kedvezően, ami annak tükrében, hogy Molnár Martin mindkét versenyt a 18. helyről kezdte, és mindkét futamon biztonsági autós fázis rövidítette a versenyidőt, nem meglepő. Közvetlenül a második futam rajtja után négy autó keveredett balesetbe, amit negyedórás biztonsági autós fázis követett, így mindössze 5 perc maradt versenyzésre. Ez alatt nagy előrelépést nem lehetett elérni, így a fiatal magyart a 16. helyen intették le.

A hétvége utolsó versenyén a Virtuosi pilótájának nem sikerült jól a rajtja, emiatt visszaesett az utolsó helyre. Ezután 7 percet ismét a Safety Car mögött vonatozott a mezőny, majd jöhetett 11 percnyi versenyzés, aminek a végén Molnár Martin a 17. pozícióban ért célba.

Összességében jól sikerült a szezon első fele, de nem úgy zártuk le ezt az időszakot, ahogyan szerettük volna. Viszont az olyan napokból lehet a legtöbbet tanulni, mint amilyen a silverstone-i hétvége utolsó napja. Az egy hónapos szünet után erősebben térünk majd vissza az idény második felére

– értékelt a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által működtetett Hungarian Motorsport Academy versenyzője.

Molnár Martin a szezon első felét a harmadik legjobb újoncként zárta, innen várja a hollandiai Zandvoortban következő július 13-i folytatást.

A 2024-es brit F4-es idény:

Ajánló- és borítókép: motam.hu/ JEP/DomGibbons