A szövetség felháborodott, minden oktatási tevékenységtől eltiltották a szolnoki gyermekbántalmazó edzőt

2024.07.18. 12:34
A Magyar Karate Szakszövetség közleményben reagált az elmúlt napokban óriási botrányt kiváltó szolnoki gyermekbántalmazás ügyére, amelyben egy karatés edző volt érintett.

Mint arról az Index is beszámolt, sokkoló videót tett közzé a Szolnoki Városüzemeltetési Központ Kft., miután a szolnoki kalandparkban súlyosan bántalmazott egy gyereket az őt kísérő férfi. A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt folytat nyomozást, a férfi azonosítása már megtörtént.

Úgy felrúgta az egyik kisfiút az őt kísérő férfi a szolnoki kalandparkban, hogy a gyerek a levegőben megpördülve a fejére esett, utána pedig a földön fekve maradt. Az RTL úgy tudja, a bántalmazás előzménye az volt, hogy a gyerek nem akart felmászni a kalandpark mászórészére.

A felkavaró videót a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tette közzé, amely az RTL-t úgy értesítette, hogy egy másik, vidéki településről érkezett az a csoport, amelyiknek tagja volt a kisfiú, az őt bántalmazó férfi pedig ennek a csoportnak az egyik kísérője volt, tehát nem a kalandpark alkalmazottja.

Az esetre a Magyar Karate Szakszövetség közleményben reagált:

A Magyar Karate Szakszövetség és az egész magyar karatetársadalom mélységes felháborodással értesült a sajtóból a szolnoki kalandparkban történt megdöbbentő gyermekbántalmazási esetről, amely egy karatés edzőhöz köthető. 

Az egész magyar karatetársadalom, illetve a közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karatemesterei a közösségünknek elhatárolódnak a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől.

A Magyar Karate Szakszövetség a Fegyelmi Szabályzatának és az Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatának megfelelő eljárásokat sürgősen megindítja az érintett személy ellen, és az eljárás lefolytatásának végéig az érintett személyt mindennemű karateoktatási tevékenységtől eltiltja

– áll a szövetség közleményében.