Megvan, mikor pótolják a szombatról elhalasztott Balaton-átúszást

mg 6094
2024.07.19. 13:26
A HungaroMet siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti rendőrkapitány egyetértésével – a szervezőbizottság úgy döntött, hogy a 42. Lidl Balaton-átúszást július 21-én, vasárnap tartja meg – derült ki a szervezők közleményéből.

Mintegy 1000 településről 10 ezernél is többen jelentkeztek már az idei Balaton-átúszásra. Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, ezúttal is három lehetőség közül lehetett választani: a legtöbben a klasszikus, 5,2 kilométeres távon szeretnék kipróbálni magukat, vagyis Révfülöpről indulva átúsznak Balatonboglárra, akik ezt még soknak gondolják, indulhatnak a 2,6 kilométeres fél távon.

Az úszás mellett évről évre egyre többen jelentkeznek a Balaton-áthúzásra, vagyis SUP segítségével teljesítik az északi és déli part közötti 5200 métert. Akkora népszerűségnek örvend a SUP-ozás, hogy ebben a kategóriában már korábban elfogyott minden hely.

Csütörtökön arról számolhattunk be, hogy az időjárási viszontagságok miatt a szombatra kiírt időpontban a versenyt biztosan nem rendezhetik meg.

A szervezők péntekre ígértek végleges jelzést a vasárnapi pótlással kapcsolatban, ez pedig most zöld utat kapott.

Vasárnap a reggeli órákban élénk északi, északkeleti szél várható, ami fokozatosan mérséklődik és változó irányúvá válik. Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd csökken a felhőzet, és a napsütést a délutáni óráktól átmeneti gomolyfelhő-képződés zavarja meg. A parton a reggeli léghőmérséklet 23 fok körül, a legmagasabb délutáni 30 fok körül alakul. A víz hőmérséklete 26-27 fok körül várható

– írták a közleményben. 

Az eseménnyel kapcsolatos időjárásról bővebb információ elérhető ezen az oldalon.

(Borítókép: Martiskó Gábor / Index)