Az olimpia breaktáncos mémkirálynője reagált az őt ért kritikákra

2024.08.16. 06:54
Az ausztrál Raygun három párbaj alatt nulla ponttal zárta a női breaktánc olimpiai versenyszámát és több olyan mozdulatot is hagyott örökül a nézőknek, amik miatt egyből mém lett a táncosból az interneten. Ezzel még meg is békélt volna, viszont arra a gyűlöletáradatra, amit kapott a net népétől, még ő sem volt felkészülve. Instagramon reagált a bántásokra.

Ahogy arról beszámoltunk, a párizsi olimpián debütáló breaktánc hozott egy igen furcsa versenyzőt is az internet népének, ugyanis a 36 éves ausztrál Raygun úgy vonaglott a földön, mint akinek épp rohama van, ez pedig egyből megindította a mémáradatot. A táncos három koreográfiája alatt összesen nulla pontot kapott a zsűritől, így nem meglepő módon hamar távozott a versenyből. Ezzel ugyan semmi problémája nem volt, hiszen elmondása szerint jól érezte magát a versenyen és ez neki elég, viszont amit az internet népétől kapott, azt már nem tudta ennyire derűsen kezelni.

Rachel „Raygun” Gunn az Instagram-profilján egy kisvideóban reagált az őt érő gyűlöletcunamira. Korábban csak annyit írt ki egy olimpián készült kép kíséretében, hogy „ne féljetek különbözni másoktól, mutassátok meg, kik vagytok. Nem tudhatjátok, hova juttat el benneteket.” Az újabb videóban azonban már részletesebben mesélt az őt ért atrocitásokról. 

Első körben megköszönte a sok támogatást, amit kapott a rajongóktól és az országától, majd rátért arra, hogy

Azt viszont gondolni sem mertem, hogy a szereplésem megnyitja a kaput a gyűlöletáradatnak, ami be kell valljam, elég borzasztó. Mindent beleadtam, hogy olimpikon legyek. Jól szórakoztam, de közben komolyan is vettem. Büszke vagyok arra, hogy részese lehettem a csapatnak és a debütáló versenyszámban indulhattam. Fenomenális, amit az ausztrál küldöttség véghez vitt Párizsban.

A breaktáncot egyébként a 2028-as Los Angeles-i olimpián már kitették a versenyszámok közül, így egyelőre Párizs maradt az egyetlen hely, ahol olimpiai sportágként tekinthettünk rá.