Spanyolország sokkhatás alatt: halálra késeltek a futballpályán egy 11 éves kisfiút

2024.08.18. 17:03
Egész Spanyolország értetlenül áll a vasárnap délelőtt 10 óra tájban történt rémséges bűncselekmény előtt. A toledói régióban, a Mocejón nevű kisvárosban történt, hogy egy kapucnis férfi behatolt a sporttelepre, és a futballmérkőzés közben leszúrt egy 10 éves kisfiút. A gyermek a helyszínen meghalt, az ismeretlen személyazonosságú merénylő autón elmenekült a helyszínről, a rendőrség nagy erőkkel nyomoz utána.

Vasárnap délelőtt futballmeccs zajlott a mocejóni Ángel Tardío sportközpontban. Minden a legnagyobb rendben ment, senki sem gondolta volna, hogy borzalmas bűncselekmény van készülőben.

Egyszer csak egy kapucnit viselő férfi berontott a létesítménybe, és leszúrta az egyik, Mateo keresztnevű 10 éves kisfiút. A gyermek, bár mentőhelikopterrel szállították kórházba, belehalt sérüléseibe. 

A Guardia Civil, vagyis a csendőrség úgy tudja, a feltételezett elkövető egy 16-17 év körüli fiatal. 

Mocejón egy ötezer lelket számláló kisváros Toledo közelében. A meggyilkolt kisfiú, Mateo, egy helyi pékség tulajdonosának volt a gyermeke. A család összeomlott, a szülőket sokkolta az értelmetlen gyilkosság, elmondásuk szerint Mateót mindenki szerette a városkában, nem voltak ellenségei, haragosai, teljesen érthetetlen és megmagyarázhatatlan, ami történt. 

Mocejón polgármestere, Conchu Cedillo háromnapos gyászt rendelt el a kisvárosban. 

A gyilkos elfutott a helyszínről, a szemtanúk beszámolója szerint egy szürke Ford Mondeóba ugrott, és elhajtott. Mind a hat Mocejónból kivezető utat lezárták, de a rendőrség feltételezi, hogy a gyilkos már valahol Toledóban rejtőzködik. A hajtóvadászat helikopterek bevonásával folyik. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport