Biciklivel tették meg a Győr–Párizs távot a magyar paralimpikonokat buzdító szurkolók

2024.08.30. 21:25
A 2024-es párizsi paralimpia második napján Iván Bence és Száraz Evelin is medencébe ugrott, míg Gurisatti Gyula sportlövészetben, Wermeser Zsombor pedig pályakerékpárban volt érdekelt.

Iván Bence a futamában 2:56.41-es időeredménnyel negyedikként ért célba 200 méter vegyesen, azonban a mezőnyben 10. helyen végzett és nem jutott tovább a kora esti fináléba.

„Nyilván már volt jobb időeredményű úszásom, de öt másodpercre voltam most a döntőtől. Viszont élveztem ennyi ember előtt úszni, nagyon feldobott, szóval annyira csalódott nem vagyok. Mindig próbáltunk ebben az időzónában edzeni, hogy felkészüljek a reggeli úszásra, szerettem volna döntőbe jutni, de így is nagyon örülök, hogy itt lehettem. Tokióban jobb formában voltam, az elmúlt három évben volt egy fél év kihagyásom, ami eléggé megreccsentett, szóval már az nagy eredmény volt, hogy sikerült ide kijutnom ” – értékelt az M4 Sportnak Iván.

Száraz Evelint kizárták a futamából úszéstechnikai hiba miatt 200 méter vegyesen, így nem jutott döntőbe. A Vasas fiatal sportolója pár nap múlva a legerősebb számában, a 100 méteres mellúszásban áll ismét rajtkőre.

Gurisatti Gyula (Gurisatti Gréta édesapja) 548 ponttal a 23. helyen végzett a selejtezőben a 10 méter légpisztoly számban. Ezzel a döntőbe jutás pénteken nem sikerült ugyan, de az elkövetkező napokban még további számokban is bizonyíthat.

Wermeser Zsombor, 1:05.912-es időeredménnyel, tizedikként végzett a férfi 1000 méteres kerékpáros üldözéses verseny C5 kategóriájának selejtezőjében, ezzel neki sem sikerült beverekednie magát a döntőbe. Wermeser szombaton a 4000 méteres üldözéses versenyben indul, ami elmondása szerint jobban passzol az ő versenyzői stílusához.

Pénteken mindkét magyar boccia versenyző búcsúzott pénteken a további küzdelmektől a párizsi paralimpián.

A 24 éves pécsi Szabó Alexandra a nyitónapon egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhetett el a BC4-es kategória D csoportjában, így a portugál Carla Oliveira elleni pénteki mérkőzése arról döntött, hogy továbbjut-e a negyeddöntőbe.

A kerekesszékes magyar parasportolónak nem sikerült megismételnie az első találkozóján mutatott jó teljesítményt, kikapott, ezzel a harmadik helyen végzett a négyesében és búcsúzott, írja az MTI.

A 29 éves, központi idegrendszeri sérült Nagy Vivien (BC2) a csütörtöki első mérkőzésén szoros csatában kapott ki holland ellenfelétől, majd a második csoportmeccsén simábban, 6–1-re maradt alul az indonéz Gischa Zayanával szemben. A hármas csoportból két vetélytársa jutott tovább a legjobb nyolc közé.

Sajnálom, hogy ez most ennyire volt elég, és számomra befejeződött a verseny, ennél kicsit többet vártam magamtól, de bízom benne, hogy a következő paralimpiára, Los Angelesbe is sikerült majd kvalifikálni. Sokan figyelnek minket, többet foglalkozik velünk a média, rengeteg ember jön ki, tegnap találkoztam magyar szurkolókkal, mesélték, hogy Győrből jöttek biciklivel azért, hogy a magyar paralimpikonokat buzdítsák, nem győztem nekik hálálkodni és megköszönni. Ez egy fantasztikus élmény, tényleg

– értékelt a magyar bocciázó a kiesését követően.

A nap zárásaként a női 400 méteres síkfutás számában érdekelt Luterán Petra magabiztosan lett második az előfutamában 58.93 másodperccel, így a tatabányai sportoló bejutott a fináléba. A döntőt szombat este 21:19-kor rendezik meg.

A magyar küldöttség első érmét Konkoly Zsófia szerezte meg, aki bearanyozta a csütörtököt.