Illés Fanni: Üzenem a magyaroknak, sajnálom, hogy csak egy ezüst, de nekem ez arannyal ér fel

2024.09.02. 20:40
Illés Fanni a könnyeivel küzdve nyilatkozott azután, hogy mindössze négy századmásodperccel lemaradva a címvédésről, ezüstérmet szerzett 100 méteres mellúszásban az SB4-es kategóriában, a párizsi paralimpia hétfői versenynapján.

A Vasas kiválósága remekül versenyzett a döntőben, 50 méternél negyediként fordult, majd fantasztikus hajrába kezdett, és úgy nézett ki, hogy megvédi címét, de végül négy századdal kikapott jóbarátjától, az olasz Giulia Ghirettitől.

Az út, amit bejártam, nem volt egyszerű. Két évvel ezelőtt született meg a kisfiam, sajnos elkapott a szülés utáni depresszió. Nagyon nehéz volt visszakapaszkodni onnan. Üzenem a magyaroknak: sajnálom, hogy csak egy ezüst, de nekem ez egy aranyéremmel ér fel. Nem bánkódom, tényleg örülök az ezüstnek

nyilatkozta a könnyeivel küzdő Illés Fanni az M4 Sportnak a döntő után.

A parasportoló üzent a sorstársainak is, mondván, soha ne adják fel, bízzanak magukban, mert ezt a hitet senki nem veheti el tőlük.

Az MTI kérdésére válaszolva Illés azt mondta, az egész családja, édesanyja, édesapja, testvére, gyermeke ott volt a lelátón, és már alig várja, hogy újra találkozhasson velük.

Arra a kérdésre, hogy folytatja-e a pályafutását, az ötödik paralimpiáján szerepelt Illés Fanni úgy fogalmazott:

„Nem hagyom abba, imádok úszni, ez az életem.”