További négy évig Gyulay Zsolt a MOB elnöke

2024.09.07. 13:17
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati tisztújító közgyűlésén további négy évre Gyulay Zsoltot választották meg a szervezet elnökévé.

A kétszeres olimpiai bajnok sportvezető egyedüli jelöltként 92 igen és egy nem szavazatot kapott – írja az MTI.

Gyulay Zsolt elnöki beszámolójában hangsúlyozta: a párizsi olimpia szakmai értékelése a következő közgyűlés feladata lesz. Hozzátette, a megnyert 19 érem, valamint a nemzetek rangsorában elért 14. hely azt bizonyítja, hogy Magyarország továbbra is ott van a világ élmezőnyében.

A két alelnök 79 igen, 7 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett újra Deutsch Tamás, valamint 83 igen, 3 nem vokssal és 2 tartózkodás mellett ismét Wladár Sándor lett. Ők is ellenjelölt nélkül indultak; mindkét esetben három szavazat érvénytelen volt.

Az elnökségbe bekerült Berki Krisztián (81 szavazat), Kovács Antal (78), Imre Géza (72), Bacsa Péter (65), Pálinger Katalin (61), Kolbenheyer Zsuzsanna (58) és Szász Emese (57). Mivel egyéb pozíciójuknak köszönhetően, hivatalból négyen – Baji Balázs, Fürjes Balázs, Kamuti Jenő és Schmitt Pál – állandó tagjai az elnökségnek, az így 15 fős testületben hat olimpiai bajnok, illetve három nő kapott helyet.

Bejelentették azt is, hogy a MOB médiadíjat idén Hajdú B. István, az M4 Sport kommentátora, valamint L. Pap István, a Nemzeti Sport és a Nemzeti Sportrádió szerkesztője érdemelte ki. Előbbi szombat este a német–magyar Nemzetek Ligája labdarúgó-mérkőzést közvetíti, ezért nem tudott jelen lenni, és később veszi át az elismerést.