Elbúcsúztatták Sven-Göran Erikssont, a korábbi svéd sikeredzőt

2024.09.13. 19:01
Utolsó útjára kísérték az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Sven-Göran Erikssont. A svéd szakember temetésén a több száz gyászoló vendég között David Beckham, valamint Roy Hodgson korábbi angol szövetségi kapitány és a svéd királyi család tagjai is jelen voltak.

A svéd szakemberről januárban derült ki, hogy gyógyíthatatlan hasnyálmirigyrákkal diagnosztizálták, szervezete augusztus végén adta fel a küzdelmet.

A 76 éves szakember, aki 2001 és 2006 között irányította Angliát, otthonában követte nyomon a 2024-es Eb-döntőt, előtte pedig jókívánságait küldte Gareth Southgate-nek.

Gareth, nyerd meg a döntőt értem, Sir Bobby Robsonért és Angliáért. 1966 óta (amikor Anglia megnyerte a világbajnokságot – a szerk.) minden edzőn ott volt a nyomás, hogy végre nyerjen egy nagy tornát a csapattal. De Sir Alf Ramsey óta minden angol szövetségi kapitány elbukott. Gareth viszont tanult az általunk elkövetett hibákból, és túlszárnyalt minket. Most már neki, a játékosainak és az egész nemzetnek el kell hinnie, hogy Anglia képes nyerni. Ha hiszünk valamiben, az megtörténhet, és ebbe beletartozik Spanyolország legyőzése a döntőben

– írta Eriksson.

A svéd szakember korábban azt is bevallotta, hogy világéletében a Liverpoolnak szurkolt, és nagy vágya volt, hogy a Mersey-parti gárda menedzsere lehessen. Jürgen Klopp, a Liverpool korábbi trénere ezt meghallva azonnal megüzente neki, hogy március 23-án átveheti a helyét, amikor a Liverpool legendái az Ajax-öregfiúkat fogadják az Anfielden. Eriksson örömmel fogadta el az ajánlatot.