A volt manchesteri csodagyerek összeesett meccs közben a pályán, hordággyal vitték le

2024.09.28. 10:45
Tahith Chong a Plymouth–Luton mérkőzésen lett rosszul, valószínűleg egy ütközésnek köszönhető kapott agyrázkódást. A két csapat orvosa gyorsan a segítségére sietett, így saját lábán hagyhatta el a pályát. A másodosztályú meccset végül 3–1-re a Plymouth nyerte.

Az egykori Manchester United-játékos, Tahith Chong összeesett a pályán a Luton Plymouth elleni másodosztályú mérkőzésén. Az első félidő hajrájában lett rosszul, mindkét csapat orvosa azonnal a segítségére sietett, majd hordágyon vitték le a pályáról.

A játékost ellátták, majd saját lábán sétált le, amikor lecserélték. A sérülést egy Plymouth-játékossal való ütközés okozhatta, mivel Chong homlokán egy dudor keletkezett. Emiatt a félidőben Jacob Brown váltotta őt. 

A Plymouth sportszerűen nyilatkozott az esetről. A Luton menedzsere, Rob Edwards is megszólalt, és elmondta, hogy Chong valószínűleg agyrázkódást szenvedett, de megvárják az orvosi vizsgálat eredményét.

Így alakult a mérkőzés

A péntek esti lejátszott mérkőzés előtt Tahith Chong a Luton mind a hat mérkőzésén pályára lépett az angol másodosztályba való feljutásuk óta, eddig egy gólt szerzett a szezonban. A hollandot 2023-ban igazolták le a Birminghamtől.

A Plymouth már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést Rami Al Hajj révén, majd a második találatot a csereként beálló Ibrahim Cissoko lőtte. A Luton időn belül Victor Moses szépített, végül pedig a hosszabbításban Cissoko a második góljával lezárta a mérkőzést. A Plymouth így a 14. helyen áll a tabellán, míg a Luton a 16., mindössze három pontra a kiesőzónától.