Két hónap után újrakezdte az edzéseket olimpiai bajnokunk, következő célja a világbajnoki cím

2024.10.16. 15:47
Az olimpiai bajnok öttusázó Gulyás Michelle következő nagy célja a világbajnoki cím megszerzése.

A párizsi játékok zárónapján aranyérmes klasszis erről az M1 aktuális csatornának beszélt annak apropóján, hogy két hónappal karrierje legnagyobb sikere után újrakezdte az edzéseket.

Nagyon sok feladatom volt a pihenés alatt is, ebben kiemelt szerepet játszott a sportág népszerűsítése. Sok bemutatót tartottam gyerekeknek, nagyon jó érzés volt köztük lenni. Az életem teljesen megváltozott, rendszeresen megállítanak az utcán, de nagyon jó érzés hallani, mit jelentett az embereknek a versenyzésem

– nyilatkozott. Az UTE sportolója elárulta, a Nemzeti Vágtán lovagolt még, ezzel zárta le ezt a korszakot pályafutásában, ugyanis a lovaglást mostantól kezdve az akadályfutás váltja az öttusában.

Gulyás Michelle
Gulyás Michelle
Fotó: MTI

Sokat beszélgettem fiatalokkal, akik szerint hamar meg lehet tanulni a dolgot, de biztos, hogy lesznek hiányosságaim az elején, hozzá kell erősödnöm

– mondta a 23 éves Gulyás Michelle, aki megjegyezte, mivel szertornászként kezdte – jóllehet, ennek már 11 éve –, biztosan jó alapokkal rendelkezik.

Az olimpiai bajnok elárulta, várhatóan először februárban a fedett pályás válogatóversenyen áll rajthoz, majd következik a kairói világkupaverseny. Az idei év főversenye az októberi világbajnokság Antalyában, ahol Gulyás Michelle aranyérmet szeretne. „Természetesen a világbajnoki cím a cél, de nagyon sűrű a mezőny, rengeteg fiatal versenyző van, akik folyamatosan fejlődnek.”

(MTI)