Válint Bence nyerte a Ferrari-világbajnokságot

2024.10.20. 15:24
Vasárnap az olaszországi Imolában megrendezték a Ferrari-világbajnokság döntő futamát. Válint Bence fiatal magyar pilóta gyors helyzetfelismerésnek köszönhetően az élre tört, majd az időjárás miatt safety car felvezetésével érkezhetett a célvonalig. A győzelemmel a sorozat világbajnoki címét is megszerezte a magyar autóversenyző.

Válint Bence magyar pilóta nyerte a Ferrari Challenge World Final 2024 vasárnapi versenyét az olaszországi Imolában, ezzel pedig a sorozat világbajnoki címét is megszerezte. A Ferrari Budapest Rossorocorsa Team Indexhez eljuttatott közleménye szerint a csapat 20 éves pilótája a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli bajnokág második helyezése után szerezte meg a mostani futamgyőzelmet.

Vasárnap délelőtt startolt el a top Ferrari-verseny, a Finale Mondiale mezőnye Olaszországban. A futamon, amelyen a Ferrari Challenge legjobb észak-amerikai és európai pilótái vesznek részt, Válint Bence az ötödik helyről indult, az első pozíciót a bajnokságban egyel előtte végző, Giacomo Altoé foglalta el. A verseny elképesztő izgalmakat hozott, drámák- és taktikai küzdelmek sorozatát láthatta az imolai pálya közönsége – olvasható a közleményben.

A magyar autóversenyző röviddel a start után a hatodik helyre csúszott vissza Luigi Coluccio és Philipp Baron közé, de percekkel később visszaszerezte az induló pozíciót, majd még egy helyet javítva a negyedik helyig autózott. A verseny első harmadában egy baleset miatt kitették a piros zászlót, a futamot leállították, majd később újraindították. Az újraindítás után percekkel hirtelen zuhogni kezdett kezdett az eső, ami nem várt helyzetet hozott a versenyzők számára.

Válint Bence elsőként gurult a pitlane-be, hogy gumit cseréljen, majd a csere után a pályára hajtva folyamatosan jött fel, egészen a profik mezőnyének első helyéig. A futam befejezése előtt percekkel egy újabb incidens miatt kitették a sárga zászlót. A safety car egészen a verseny végéig vezette a mezőnyt, így Bence első helyét semmi sem veszélyeztette.

„Elképesztően boldog vagyok, hiszen ezzel az eredménnyel nem csupán a szezont koronáztam meg, hanem pályafutásom legnagyobb győzelmét is arattam. Hihetetlen élmény volt a sorozat világbajnokaként dobógóra állni, elmondhatatlan büszkeséggel tölt el, hogy Magyarországnak ilyen dicsőséget szereztem” – mondta Válint Bence.