Karácsony Gergely döntött, a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszti a budapesti olimpia kérdését

2024.10.24. 18:59
Közösségi oldalán jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester, hogy közös gondolkodást javasol a Fővárosi Közgyűlésnek egy jövőbeni, lehetséges budapesti olimpiáról.

Ahogy arról beszámoltunk, az olimpiai partnerséget javasolta a fővárosnak, vagyis közös tájékozódásra és döntéselőkészítő együttműködésre kéri fel Budapest Főváros Önkormányzatát a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság – derül ki a MOB szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményéből.

Karácsony Gergely főpolgármester csütörtök este közösségi oldalán megerősítette a hírt, és arról is beszámolt, hogy 

a felkérést a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszti, egyben meghívta a Közgyűlés ülésére Gyulay Zsoltot, a MOB elnökét, valamint Szabó Lászlót, a magyar paralimpiai bizottság elnökét.

A főpolgármester azt fogja javasolni, hogy a MOB és a közgyűlés frakcióvezetői együtt vegyenek részt a gondolkodásban, kihangsúlyozva, hogy szerinte a fővárosnak továbbra sincs szüksége új sportlétesítményekre, „de minden olyan lehetőséget érdemben és konstruktívan kell megvizsgálni, ami a budapesti közterületek és közlekedés megújítását, a lakhatási válság enyhítését szolgálja”.

Azt is kiemelte, hogy a fővárosiak megkérdezése nélkül biztosan nem lesz olimpia Budapesten, viszont ahhoz, hogy idáig eljussanak, a város megválasztott képviselőinek kell kidolgozniuk a terveket.

A Momentum továbbra is ellenzi a budapesti olimpiát, véleményük szerint „előbb egy normális hétköznapot rendezzünk, addig szó sem lehet olimpiáról”.