2024. július 1. 18:00
Franciaország
Belgium
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia

A magyar női pólósok újabb mély nyomott hagytak magukról olimpiai ellenfelükben

2024.06.29. 14:34
A párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott a görögországi nemzetközi tornán harmadik mérkőzésén a második győzelmét aratta.

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese – amely pénteken 12–11-re kikapott Ausztráliától, majd 9–7-re legyőzte az olimpiai házigazda franciákat – szombaton 11–6-ra verte Kanadát. A mieink az első három negyedet megnyerté, zeke közül az első és a másodikat minimális különbséggel, a harmadikban azonban sikerült megnyitni az ollót.

A záró felvonásra így hatgólos előnnyel ment a magyar válogatott, a rivális ebből a különbségből ma záró részben egyet lefaragott.

Kanada ellen Hajdú Kata, Keszthelyi Rita, Parkes Rebecca 2-2 alkalommal volt eredményes, Vályi Vanda, Kurucz-Gurisatti Gréta, Mahieu Geraldine, Horváth Brigitta és Rybanska Natasa 1-1 gólt lőtt.

Egy hete a magyarok 14–7-re nyertek az észak-amerikaiak ellen Gödöllőn. A francia fővárosban a két gárda egy csoportban szerepel majd, a találkozójukra július 29-én kerül sor.

A görögországi tornán a nemzeti csapat vasárnap a házigazdák ellen ugrik medencébe.

Amint arról korábban a szövetség tájékoztatása alapján már beszámoltunk: Athénból egyenesen San Franciscóba utaznak a hölgyek, ahol másfél hétig gyűrik egymást a legutóbbi három olimpiát megnyerő amerikai válogatottal – ez a felkészülés egyik legértékesebb időszakának ígérkezik egyébként. A hazatérést követően már csak edzések szerepelnek a programban – ezeken még segít a csapatnak az ifjú kapus, Torma Luca. A keretben most még 16 játékost foglalkoztatnak a szakvezetők, de a játékokon közülük csupán tizenhárman vehetnek majd részt.

(Index/MTI)

Ajánlókép: Keszthelyi Rita, a Kanada elleni gödöllői felkészülési mérkőzésen 2024. június 22-én. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)