Nehezen találja a szavakat az olimpiai legenda, aki szombaton nem harcolhatott az aranyért

2024.08.04. 11:32
A jamaicaiak klasszis sprintere, Shelly-Ann Fraser-Pryce csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy szombaton nem volt esélye harcolni az aranyéremért női 100 méteres síkfutásban, miután a bemelegítés során megsérült a párizsi olimpián.

A tokiói játékok ezüstérmese azután osztotta meg érzéseit a közösségi médiában, hogy napvilágot látott egy videó, amelyen nem engedik be a bemelegítő területre.

Fraser-Pryce vasárnap azt írta: nehezen találja a szavakat csalódottsága érzékeltetésére.

Tudom, hogy a szurkolóim együttéreznek velem... Egész pályafutásom során a drukkerek, a hazám és a nagyobb közösség támogatásából építkeztem és hálás vagyok ezért. Minden lépésnél és győzelemnél ott voltatok velem

– fogalmazott az Instagram-oldalán.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság közleményt adott ki az esettel kapcsolatban.

Eszerint a jamaicai csapatvezető, Ian Kelly közölte: Fraser-Pryce a bemelegítés során elszenvedett sérülése miatt lépett vissza, és nem azért, amit egyes sajtóorgánumok terjesztettek, nevezetesen, hogy nem engedték be a stadionba.

A közösségi médiában körülbelül két órával a versenyzők pályára lépése előtt olyan felvételt lehetett látni, amelyen Fraser-Pryce-t és a később ezüstérmet szerzett amerikai Sha'Carri Richardsont nem engedik be a bemelegítő zónába a korábban megszokott útvonalon, írja az MTI.

Előbbi atléta – aki a 4x100-as váltónak is tagja – röviddel ezután lépett vissza. Fraser-Pryce eddig összesen nyolc érmet szerzett az olimpiákon, ezek közül három arany.