Négy magyar a 64 között férfi párbajtőrben

2013.08.06. 16:54

Négy magyar lesz ott a férfi párbajtőrözők 64-es táblájának csütörtöki küzdelmeiben a budapesti vívó-világbajnokságon. A 216 fős, hatalmas mezőnyből csak a 16 kiemeltnek, köztük a világranglistán hetedik Boczkó Gábornak nem kellett vívnia a keddi selejtezőben, a többiek 29 csoportban igyekeztek a főtáblára jutni.

Két hazai párbajtőrözőnek, Szényi Péternek és Rédli Andrásnak maximálisan sikerült az első szakasz, mindketten valamennyi - öt, illetve hat - ellenfelüket legyőzték, így ők csatlakoztak a kiemeltekhez. Szényinek és Rédlinek is akadt kiélezett párharca, de mindketten jól jöttek ki belőle. Előbbi 4-4-es állásnál vitte be a döntő tust a belga Robert van Cleemput ellen, utóbbi pedig akció nélküli asszó végén, a hosszabbításban harcolta ki a győzelmet a spanyol Yulen Pereirával szemben.

Imre Géza négy csoportmérkőzést nyert, kettőt elvesztett, így rá még két asszó várt. Első ellenfelén, az azeri Kanan Alijeven magabiztosan jutott túl. Az elején gyorsan vezetést szerzett, majd tisztes távolságban tartotta riválisát, aki ugyan időnként felpörgött és közelebb zárkózott, de végül négy tussal, 15-11-re kikapott. A második párharcban a venezuelai Kelvin Canas volt Imre ellenfele. A magyar vívó ledarálta ellenfelét, a háromszor háromperces vívóidő első harmadát sem használta fel, 2:24 perc alatt 15-5-re nyert és így feliratkozott a 64-es táblára.

"Éreztem, hogy jól megy. Be akartam fejezni a szünet előtt, nehogy az edzője beleszóljon és valami taktikát találjon ki neki. Zavartam őt a páston, ő meg rendes volt, nem szúrt bele. Az is segített, hogy az asszó előtt Somfai Petivel megbeszéltük, mit kell csinálnom" - mondta Imre Géza.