Iszonyú fájdalmas vereség a románoktól

2013.08.10. 13:38 Módosítva: 2013.08.10. 14:34

A magyar férfi kardválogatott az argentinok elleni könnyed bemelegítés (45-24) után a 2008-as olimpiai bajnok Franciaországot kapta.

Az ellenfél nagy nevekből áll (Anstett, Apithy), de már messze nem annyira veszélyes, az olimpiára a magyarhoz hasonlóan nem jutott ki például.

45-40 lett, Iliász szenzációsan vívott a legjobbkor, 9-1-re nyert a nyolcadik párban, amivel nemcsak megfordította az állást, előnyt adott át az olimpiai bajnok Szilágyinak. Aki ezúttal is a befejező ember volt, és meg is tartotta az öt tusos vezetést.

Jöhettek a románok, és már az elődöntő volt a tét. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hatodik párban léptünk el a riválistól, Szilágyi pazar vívásával vezettünk nyolc találattal is (30-22), de ez csak átmenetinek bizonyult.

Az olimpiai ezüstérmes ellenfél ugyanis a nyolcadik párban felzárkózott, és a budapesti vb-n Szilágyihoz hasonlóan szintén bonzérmes Dolniceanu fordított, miután 10-4-re verte a kapkodó Iliászt.

39-40-ről Szilágyi még visszakapaszkodott, és remeklésével 44-40-re vezettünk az utolsó asszóban, vagyis csak egy tus kellett az elődöntőért.

Ezt azonban nem sikerült bevinni, Románia pedig sorrendben öt találattal nyert, Badea az utolsókig küzdött, egy pillanatra se adta meg magát, és igaza volt. SZilágyi öt találatára szintén egy ötös sorozattal válaszolt.

A románok vívhatnak tehát a fehéroroszokkal a döntőért, akik a ranglistaelső olaszokat verték meg a negyeddöntőben.

A női tőrcsapat a lengyelektől kapott ki nagyon simán, így a nyolc közé sem került be.