Nézze csak, mekkora gólokat lőtt Dárdai és Lisztes a Bundesligában!

2015.12.05. 09:07

Szombaton a Hertha BSC a Bayer Leverkusent fogadja a német futballbajnokságban. A csapat vezetőedzője, Dárdai Pál a Bundesliga 2001-2002-es szezonjában emlékezetes gólt lőtt a Leverkusennek, és Lisztes Krisztián is betalált nekik annak idején. Nem is akárhogy.

Mindkét magyar középpályás távoli bombáját a forduló legszebbjei közé sorolták be, még az év végi szavazáson is versenyben voltak.

Dárdai bevarrja a Leverkusennek

Dárdai télen lőtte, decemberben. A Kicker 2,5-esre értékelte a teljesítményét, a 62. percben esett találattal 2-1-re nyertek. Király Gábor akkor éppen a kispadon ült.

A Herthában nem játszott Uwe Deisler, és másnap azt írták az újságok, ha Dárdai ilyen formában lesz, akkor nem is nagyon hiányzik.

Dárdai berlini karrierje alatt 17 gólt lőtt, amivel toptízes a klubtörténetben. Ez azért is emlékezetes, mert pár nappal korábban született meg második fia, a most 14 éves Marci.

Lisztes bevágja

Lisztes Krisztián a 32. fordulóban 35 méterről lőtt a kapuba. Az ötödik percben jártunk. A Werder meg is verte a Leverkusent hazai pályán, és mivel csak egy pont döntött a bajnoki aranyról a szezon végén a Dortmund javára, összességében Lisztes is közrejátszott abban, hogy a Bayer végül csak második lett.

Ahogy egyébként a Bajnokok Ligájában is második lett a Leverkusen, a Manchester United kiverése után a Real Madrid előtt meghajolt a glasgow-i döntőben. És ahogy a német válogatott is második lett a vb-n. A leverkuseni csapatkapitánynak, Michael Ballacknak egy ezüsthalmozó volt a 2002-es év.

A Hertha negyedik, a Bremen a hatodik helyen zárta a szezont, ezzel mindkét klub az UEFA-kupában indulhatott. A Bayern München harmadik volt, még elcsípte a BL-t.

Mindez onnan jutott eszembe, hogy Dárdai Pál a Leverkusennel már edzőként meccsel szombat délután. Egy ilyen bombának eléggé örülne. Nagy vágya, hogy edzőként egy topcsapatot is legyőzzön, mert ugyan a Hertha a hatodik, ez a bravúr még nem jött össze.

A BL-ben érdekelt, és a továbbjutásért harcoló Leverkusen amúgy a hetedik.