MAFL rangadó

2010.06.04. 10:42

Szombaton várhatóan igen jó mérkőzéssel folytatódnak, illetve a Budapest Wolves számára kezdődnek az MAFL divízió I. küzdelmei. A bajnokság legjobb irányítójával, illetve egy kisebb ukrán kontingenssel kiegészített Nyíregyháza Tigers látogat a címvédőhöz.

Jordan Vasyl, a Budapest Wolves korábbi QB-je irányítja a Nyíregyháza Tigers támadóit. Az ukrán játékos, nem csak a bajnokság legjobbja posztján, de ő felel a játékhívásokért is, és amellett, hogy a kelet-magyarországi csapat agytrösztje, fizikailag is kiveszi részét a sportból: a passzok mellett előszeretettel fut és ütközik, egyszerűen azért, mert imádja ezt a játékot.

A Nyíregyházának tavaly az elődöntőben parancsolt megálljt a Wolves, akkor igazából csak az első félidőben tudták tartani a lépést a fővárosi alakulattal. A 6-7 ukránnal - a már nem létező Uzsgorod Warriors játékosai - felálló, kemény védelemmel rendelkező Tigers az előzetes erősorrend (power ranking) alapján az élmezőnybe tartozik, így nagyon izgalmas mérkőzésre van kilátás a farkasok ellen.

A Budapest Wolves egy nem túl jól sikerült belgrádi kiránduláson van túl, melynek során a szerb "szurkolók" sajnálatos módon kifosztották a csapat buszát. Ha ez még nem lenne elég, Lee Hlavkáék 27-13 arányú vereséget szenvedtek, így minden bizonnyal égnek a vágytól, hogy kitölthessék valakin frusztrációjukat.

Budapest Wolves-Nyíregyháza Tigers

Szombat, 15.00, Láng Sporttelep, Rozsnyai u. 4.