45 év után pompomlány nélküli NFL-döntő

2011.01.27. 10:18

Sem a Green Bay Packers-nek sem a Pittsburgh Steelersnek nincs pompomlánycsapata (cheerleaders), így az idei NFL-döntőn nem láthatunk a pálya szélén csinos lányokat zenére szurkolni, pedig korábban soha nem hiányoztak.

A NFL-ben csupán hat klubnak nincsenek profi cheerleaderei, az eddigi Super Bowlokon úgy alakult, hogy legalább az egyik félnek volt lánycsapata.

cheer2

A Green Bay Packerst 1988 óta nem követik pompomlányok, a Pittsburgs Steelersnek csak 1961-70 között volt, Steeleretts néven.

A Super Bowlt idén a Dallas Cowboys stadionjában tartják, és hiába az ő cheerleadereik a leghíresebbek, nem léphetnek fel. A meccs szüneteiben így 44 év után először a szurkolók csak a reklámokat nézhetik a lányok helyett.

A cheerleading külön sportág

A szurkolás (cheerleading) nemcsak a csapat buzdításáról szól, külön sportágnak is tekinthetó, amiben a torna, a tánc és az akrobatika elemei keverednek. Ahhoz, hogy valaki egy ilyen csapatba kerülhessen, nem elég csinosnak lenni, nagyon komolyan kell edzenie. A cheeleader csoportok sokszor éppolyan profik, mint az NFL-csapatok, nem egyszer saját szponzoruk is van.