A Patriots nyeri a Super Bowlt

2012.02.05. 19:11

A döntő 0.30-kor kezdődik, éjféltől kövesse az Indexen!

A Las Vegas-i bukmékerirodák szerint a döntőt a Patriots nyeri 29-26 arányban, azaz három ponttal (egy mezőnygóllal). Ez nem túl meglepő, mivel az NFL meccsei közül legtöbbször hárompontos különbséget jósolnak a bukik, és ezzel lehet a legkevesebbet is nyerni. A vegasi fogadóirodák egyébként egész megbízhatóan tippelik meg, ki lesz a nyertes, hiszen az eddig 45 döntőből 33-at az ő favoritjaik nyertek. Az idei Super Bowlra azonban közel sem ez a legérdekesebb fogadás.

Vegasi becslések szerint az idei Super Bowl rekordot dönt, világszerte tízmilliárd dollár értékben várhatók fogadások mindenféle témakörben. A statisztikák szerint a felnőtt amerikai lakosság fele tesz fel valamennyi pénzt a meccsel kapcsolatban. A fogadások közül a legnépszerűbb a győztes csapat, a pénzfeldobás nyertese, az első pontot elérő személye és a számszerű végeredmény eltalálása, de lehet fogadásokat kötni arra is, fog-e vezetni az egyik csapat 14 ponttal a döntőben, vagy arra, hogy ér-e el touchdown-t valamelyik speciális egység (pl. rúgók).

A sporttal szorosan összefüggő fogadások mellett iszonyú mennyiségű egyéb apróságra is lehet pénzt feltenni az online fogadóirodáknál. Milyen színű lesz Madonna haja? Lesz-e neccharisnya az énekesnőn? Mennyi ideig tart majd az amerikai himnusz Kelly Clarkson előadásában? Tom Brady fia az apja nevét viselő pólóban lesz-e a meccsen? Lehet ennél még aprólékosabb dolgokra is pénzt feltenni, például arra, hány másodpercig tartja ki majd Clarkson a himnuszt lezáró "brave" szót (5,5 másodpercnél tovább vagy sem).

Megtippelhetjük, milyen színű Gatorade-del öntik nyakon a győztes edzőt (sárga, színtelen vagy kék?), a Dow Jones esik-e vagy emelkedik a döntő másnapján, és ha igen, mennyivel? A legőrültebb fogadások közül nekünk az tetszik, miből lesz több: Wayne Rooney-gólból a Manchester United - Chelsea meccsen vagy Brandon Jacobs touchdownból a Super Bowlon?