Elkezdődtek az új 49ers stadion munkálatai

2012.04.20. 09:34

A tegnap esti ceremóniával hivatalosan is elkezdődtek a San Francisco 49ers új stadionjának munkálatai a kaliforniai Santa Claraban. Az eseményre összegyűlt háromezer rajongót a klub vezetője Jed York köszöntötte "új vasárnapi otthonukban", ami reményei szerint a 2014-es szezontól már rendelkezésre is áll majd. A 2014-es átadás már csak azért is lenne ideális, mert így 2016-ban otthont adhatna a Super Bowlnak a létesítmény. A hatályos szabályok szerint a kluboknak két teljes szezont kell lezavarniuk új helyszínükön, mielőtt a döntő megrendezésére pályázhatnának. 

Az 1.2 milliárdos beruházásból egy 68.500 néző befogadására alkalmas stadion fog épülni, közel százötven luxuspáhollyal, ezerkétszáz négyzetméteres mérettel bíró HD kijelzővel és negyvenezer parkolóhellyel a komplexum körül. A létesítmény amerikai foci mellett motokrossz-versenyek, focimeccsek és koncertek megrendezésére is alkalmas lesz, de egy komplett bevásárlóközpontot is felhúznak az északnyugati sarokban.

A 49ers jelenlegi stadionja, a Candlestick Park 1971 óta látja vendégül a csapatot, mára azonban alaposan lelakták, egyes vélemények szerint a liga egyik leglepukkantabb helyszíne. Emlékezhetünk, a múlt szezonban a Pittsburgh Steelers elleni meccs előtt és alatt is akadtak áramellátási problémák a stadionban.