Oaklandben maradna a Raiders

2012.04.23. 15:33

Az Oakland Raiders tulajdonosa, Mark Davis örömmel maradna a csapattal abban a városban, amely már 1995 óta szolgál otthonukként. A klub deficites anyagi helyzete ugyanakkor megoldásra vár, valamint egy új stadion sem ártana. A szituáció nem tűnik reménytelennek, legalábbis Davis Inside Bay Areanak adott nyilatkozata szerint. 

A tulajdonos, aki közel negyven év után örökölte meg a klubot tavaly elhunyt apjától, Al Davistól, a közelmúltban végre biztató megbeszéléseket folytatott egy Oaklandet képviselő csoporttal, így a megoldás lassan ugyan, de kezd körvonalazódni. A város már korábban nyilvánosságra hozta Coliseum Complex-projekt terveit, melynek keretében nem csak a Raiders, hanem az Atlethics baseball-csapat, valamint a helyi NBA-klub, a Golden State Warriors is új otthont kapna a vízparton. A beruházást segíti, hogy az adott terület már eleve a város birtokában van.  

A Raiders jelenleg az Athleticsszel közösen használja az 1966-ban átadott O.co Coliseumot, a pálya talaja pedig ezt alaposan megsínyli, plusz a Davis több bérletesről áhítozik, így a megoldás mindkét félnek ideális lenne. Felmerült annak ötlete is, hogy a 49ersszel együtt használják majd a 2014-re elkészülő Santa Clara-i komplexumot, valamint Los Angeles is szóba került, ahol szintén új stadion épül, s örömmel látnák valamelyik NFL-es franchise-t. Davis tagadta, hogy Los Angelesben kilincselne, a Santa Clara-i megoldást pedig ugyan nem zárta ki, de a dolgok jelenlegi állása szerint leginkább a maradás mellett szavazna a tulajdonos, aki hamarosan ismét találkozik a város kéviselőivel, hogy folytassák a tárgyalásokat.