Ítéletet hoztak a Bounty-ügyben

2012.05.02. 18:10

A Saints vezetői és edzői után a klub játékosait is megbüntette az NFL a március elején kirobbant Bounty-botrány kapcsán, az ítéletek a New Orleans-i csapat négy jelenlegi vagy korábbi emberét érintik. 

A legsúlyosabb büntetést a linebacker, Jonathan Vilma kapta, őt a teljes szezonra eltiltották fizetés nélkül. Vilma 2008-ban szerződött a Saintshez, ahol azóta 58 mérkőzést játszott. Az alapszakasz első nyolc meccsén nem léphet pályára az az Anthony Hargrove, aki jelenleg a Green Bay Packerst erősíti, azonban a kérdéses időszakban a New Orleans-iak védelmének egyik alapembere volt. Scott Fujitát három mérkőzésre meszelte el a liga, a linebackert két éve a Cleveland Browns foglalkoztatja, de 2006 és 2009 között a Saints-kötelékének tagja volt. Will Smith jelenleg is a klubnál van, a tavaly tizennégy alkalommal szereplő defensive end az első négy meccsen nem játszhat. 

Március végén Gregg Williamset, a Saints korábbi edzőjét határozatlan időre felfüggesztették, a vádak szerint ő irányította azt a programot, amely az ellenfél játékosainak kiütését, brutális letaglózását külön pénzösszegekkel jutalmazta. A botrányt nem úszta meg a vezetőedző, Sean Payton sem, őt a teljes szezonra felfüggesztették, míg segédedzőjét, Joe Vittet hat, a New Orleans-iak igazgatóját, Michael Loomist pedig nyolc mérkőzésre tiltották el.

A játékos-szakszervezet nyilatkozata szerint a ligától továbbra sem kaptak olyan bizonyítékokat, ami megerősítené, hogy az eltiltott focisták részt vettek a programban. Az érintettek egyébként mindannyian fellebbezni fognak.