Stadiont újítana a Rams, de le is léphetnek

2012.05.02. 10:00

A St. Louis Rams háza táján is egyre égetőbb probléma a stadionkérdés, miután a klub és a létesítményt üzemeltető szervezet egyelőre nem jutott dűlőre a rekonstrukcióról. Ha nem nem születik megegyezés, a Rams akár Los Angelesbe is költözhet, írja a Fox Sports.

A klub kedden nyújtotta be tervezetét az Edward Jones Dome ráncbaszedéséről, míg a stadiont üzemeltető St. Louis Convention and Visitors Commission még februárban állt elő saját javaslatával. A CVC tervezete szerint 124 millió dollárból pofozták volna ki a Dome-ot: új kivetítők, ablakok a természetes fény beengedése végett, új klub-székek - nagyjából ezeken a területeken fejlesztettek volna. A 124 millióból 64.5 millió dollárt kellene állnia a Ramsnek, ők azonban ezt az ajánlatot meg nem nevezett okokból visszautasították. 

A Fox szerint a huzavona akár azt is eredményezheti, hogy negyed évszázadon belül másodjára is elveszíti NFL-es csapatát a város - 1987-ben a Cardinals költözött jelenlegi otthonába, Arizonába. A bérleti szerződésben foglaltak alapján ugyanis a klub felmondhatja a megegyezést, ha a stadion nem az NFL felső huszonöt százalékába tartozik a minőséget illetően. A legközelebbi ilyen felülvizsgálati lehetőségre 2014-ben nyílik alkalma a Ramsnek, Stan Kroenke-ék akár már ekkor dönthetnek arról, hogy Los Angelesbe dobbantanak, ahol egy új stadion várná őket. 

A Ramset 1995-ben egyébként pont L.A-ből hozta Missouri államba az előző tulajdonos Georgia Frontiere, az Edward Jones Dome-ot ugyanebben az évben adták át.