Elfogadták a Vikings stadion terveit, de többet kell fizetnie a klubnak

2012.05.08. 09:45

Életben maradt a remény. Kilenc órás ülést követően Minnesota képviselőháza 73-58 arányban elfogadta a Vikings 973 millió dolláros új stadiojának tervezetét, a klubnak azonban mélyebben a zsebébe kell nyúlnia egy utolsó pillanatban eszközölt változtatás miatt, jelentette a liga hivatalos honlapja.

A döntés értelmében a Vikingsnak 427 millió dollár helyett 532 milliót kellene bedobnia a projektbe, míg az állam terhei 398 millióról 293 millióra enyhülnének. Minnesota demokrata kormányzója, Mark Dayton örömét fejezte a végeredménnyel kapcsolatban, s megjegyezte a futballszerető emberek hangját meghallották a döntéshozók. A liga és a klub képviselői ennyire már nem repestek. 

A Vikings alelnöke, Lester Bagley szerint a 105 milliós pluszköltséget egyelőre a tulajdonosok torkán is le kell nyomni, de van még idő finomítani a részleteken. Az NFL részéről Eric Grubman is a 105 milliós pluszt kifogásolta, mint fogalmazott, nem lehet az utolsó pillanatban megváltoztatni egy ilyen megegyezést. 

A klub a következő szezont még egészen biztosan a Metrodome-ban húzza le, azt követően viszont akár távozhatnak is (az egyik lehetséges menekülési útvonal Los Angeles lenne), habár ezt egyelőre nem helyezték kilátásba a Vikings illetékesei.