"Bounty-programot működtettünk a kilencvenes években" - Cris Carter kitálal

2012.05.09. 09:21

Cris Carter, a Baltimore Ravens és a Minnesota Vikings nyolcszoros Pro Bowl elkapója az ESPN tegnapi esti rádióprogramjában beismerte, Bounty-programban vett részt aktív pályafutása során, s nem ő volt az egyetlen, aki érintett volt. 

Carter elmondta, ezek a vérdíjak elsősorban az ő épségét szolgálták, tudta, hogy kik utaznak rá az ellenfél csapatából, kik akarják kiütni egy-egy meccsen, így saját csapattársaitól kért védelmet (az illető "semlegesítését") némi extra fejében. Az elkapó elsősorban saját maga és családja védelmében tette mindezt, s mint fogalmazott "ilyen volt a liga, amiben felnőtt".

A Bounty-program a kilencvenes évek elején az Eaglesnél is bevett eszköz volt Carter szerint. "Az 1989-es bajnokságban az Eagles akkori edzője, Buddy Ryan az egyik meccs előtt külön vérdíjat tűzött az ellenfél csapatának egyes játékosainak fejére, ez pedig alaposan feltüzelte a mieinket" - tálalt ki a rádióműsorban a korábbi wide receiver, aki azt is elmondta, a Vikingsnél is működött hasonló rendszer, ott viszont azt a célt szolgálta, hogy megvédje az olyan sztárokat, mint Randy Moss, Daunte Culpepper és Randall Cunningham. 

A Saints-botránya kapcsán szárnyra kapott szóbeszédek tehát beigazolódni látszanak, a bounty-programok a jelek szerint sokkal régebbi hagyományokra nyúlnak vissza, mint azt a liga illetékesei gondolták.