LeBron James ösztöndíjas focista lehetett volna

2012.07.21. 12:05

LeBron James, az olimpiára készülő amerikai kosárcsapat kiválósága, júniusban végre megszerezte első bajnoki gyűrűjét a Miami Heat játékosaként, jó tizenkét éve azonban még a futballpályán igyekezett elkapni a labdákat.

Ez olyan jól ment neki, hogy a neves Notre Dame egyetemi csapatának akkori edzője, Urban Meyer futball-ösztöndíjjal akarta magukhoz csábítani a középiskolás James-t. 

„Ösztöndíjat ajánlottam neki, amikor másodéves volt a St. Vincent St. Mary’s-ben. A Notre Dame-nál dolgoztam akkor az elkapók edzőjeként, ő pedig elkapóként tűnt ki" - mondta Mayer, aki szerint a LeBron remek képességekkel volt megáldva. Magasságát és atletikusságát figyelembe véve hihetünk is neki. 

A gondolattal egyébként maga a kosaras is többször eljátszott, a legutóbbi NBA-lockout alatt Twitterén az ESPN egyik szakértőjétől kérdezte meg, hogy meddig lehet szabadon igazolhatóként jelentkezni a következő NFL-szezonra. Mindezt persze egyáltalán nem gondolta komolyan, azonban akkor komoly visszhangja volt a bejegyzésnek.

LeBron felsőbb évesként döntött úgy, hogy végül kosárlabdázóként folytatja karrierjét, de az egykori Packers Hall of Fame-játékos, Mark Murphy, aki középiskolai edzője volt, állítja, az NFL-ben is jól teljesített volna a 29 éves játékos. Nem ritka egyébként, hogy valaki más sportágból érkezik a ligába, az idei drafton egy korábbi rögbis és egy kosaras is elkelt, de a Tennessee Titans az elmúlt három évben több olyan focistát is szerződtetett, aki komoly birkózói múlttal rendelkezik

James ugyan sosem lesz már profi focista, de az NFL egyik főszponzora, a State Farm azért egyik reklámjában néhány éve megmutatta, milyen lett volna, ha mégis a ligában köt ki.