60 millió dolláros stadion egy középiskolai csapatnak

2012.08.09. 10:11

alleneagles.jpg

A Dallas egyik elővárosában vitézkedő Allen Eagles csapata kinőtte korábbi stadionját, ezért egy újba költözött. Ez eddig teljesen rendben is van, kell a feltörekvő fiataloknak a megfelelő környezet a fejlődéshez, pláne ha egy olyan csapatról beszélünk, amely 2008-ban Texas állam középiskolai bajnoka volt. 

Az viszont már egyáltalán nem mindennapi, hogy az új stadion egy 60 millió dollár értékű komplexum, amely tizennyolcezer néző befogadására képes, HD-minőségű óriáskivetítővel és egy minden igényt kielégítő edzőközponttal is rendelkezik. Túlzás nélkül kijelenthető, az új létesítményt még az egyetemi bajnokságokban is megirigyelhetné számos csapat. Ha nem Texasban történne mindez, még meg is lennénk lepve. 

A beruházást a város lakói szavazták meg, el lehet képzelni tehát, hogy micsoda futball-láz uralkodhat a texasi városban. Az Allen Eagles augusztus 31-én, péntek este játssza első meccsét az új arénában, a tavalyi állami bajnok Southlake Carroll lesz az ellenfél. A hangulat tehát garantált, ahogy a sportigazgató szerint a nyolcezer bérletes is.