Újabb négy évre jön Európába az NFL

2012.08.22. 10:57

A Jacksonville Jaguars 2013 és 2016 között játszik majd a Wembleyben, de évente több NFL-találkozó is Európába jöhet.

Az októberi New England Patriots-St Louis Rams mérkőzés után sem marad NFL nélkül az európai közönség: a Jacksonville Jaguars hároméves szerződést írt alá, melynek értelmében az alapszakaszban évente egyszer Londonban játszanak majd.

A Jaguars ellenfeleiről egyelőre nem tudni, ezekről a későbbiekben ígértek tájékoztatást, de a klub tulajdonosa, Shad Khan úgy véli, az angliai vendégjátékból csak profitálhatnak, hiszen Európában is népszerűsíthetik klubjukat.

Az NFL főbiztosa, Roger Goodell szerint a nemzetközi terjeszkedés a liga egyik kiemelt célja, miután Angliában rendkívül nagy érdeklődést és jó fogadtatást kaptak az eddigi mérkőzések. A liga vezetősége továbbra is dolgozik azon, hogy a 2013-as versenykiírásban már két mérkőzést rendezzenek Európában. A Wembley-stadionban 2007 óta játszanak NFL-meccseket, az arénában pályára lépett már New York Giants, a San Francisco 49ers, a New Orleans Saints is.

A Jacksonville Jaguars a legutóbbi szezonban az AFC-konferencia 14. helyén zárt, öt győzelem mellett tizenegyszer kapott ki.