A bírót is leütötték az NFL-meccsen

2012.09.18. 11:12

A tartalékbírók megint nem álltak a helyzet magaslatán az NFL-ben. Az Atlanta Falcons-Denver Broncos mérkőzésen egyikük egy pofonba is beleszaladt.

Az NFL helyi idő szerint hétfő esti mérkőzésén 27-21-re nyert otthon az Atlanta Falcons a Denver Broncos ellen. A találkozót vezető tartalékbírókat ismét többen kritizálták. A második negyed elején már kilencven perce tartott a meccs, a bírók többször bizonytalanok voltak egy-egy helyzet megítélésekor, vagy korábbi ítéletüket változtatták meg.

Az első negyedben ráadásul az egyikük egy pofonba is belefutott, amikor a dulakodó játékosokat igyekezett szétválasztani. A focisták egy elvesztett labda után estek egymásnak, a játékvezető pedig a balhé közepén találta magát. A videón 1:42-nél látható, ahogy egy nem neki szánt pofon után leesik a sapkája, majd eltűnik az emberek között. A balhézó játékos a pályán maradhatott.

A meccs első felében Peyton Manning háromszor is eladta a labdát, ez el is döntötte a meccset. A New York Giantsben szereplő öccsének vasárnap este a Tampa Bay Buccanneers ellen ez szintén sikerült, de ő a meccs végére feltámadt, és 510 yardot passzolt yardot szedett össze.

Az Atlanta Falconsnál Matt Ryan irányító két touchdown-passzt is adott, ezzel elérte pályafutása századik pontot érő passzát. A Falcons két győzelmével vezeti csoportját, a Broncos egy győzelemmel és egy vereséggel áll.

Az NFL azért alkalmaz tartalékjátékvezetőket, mert a szezon rajtjáig nem tudtak megegyezni a profikat képviselő szakmai szervezettel a kollektív szerződésről.