Obama Bears Super Bowlt remél, Romney a Patriotsnak drukkol

2012.11.06. 18:29

obamaromney.jpg

Az ESPN híres riportere, Chris Berman a választás előtti éjszakán az amerikai elnökválasztás két jelöltjét, Barack Obamát és Mitt Romneyt faggatta, a téma természetesen a sport és a futball volt. 

Obama először is azt emelte ki, hogy bárhova utazik az országban, van egy dolog, ami összeköti az amerikaiakat, ez pedig a futball szeretete. Az elnök örömét fejezte, hogy sikerült elérni azt, hogy két év múlva már az egyetemi bajnokságban is lesz rájátszás. Kedvenc csapata, a Chicago Bears esélyeiről is nyilatkozott. „Elég jók ahhoz, hogy megnyerjék a Super Bowlt. Nekik van a legjobb védelmük a ligában, vasárnap mindenki láthatta mire képesek (51-20-ra verték a Titanst). Tillman az év védekező játékosa lehet" - mondta az elnök, majd arról beszélt, hogy a politikusokban és a sportolókban az a közös, hogy mindannyian képesek hibázni.

Kihívójától, a republikánus Mitt Romneytól azt kérdezte Berman, van-e kedvenc csapata.  „A New England Patriots az. Már negyven éve élek Massachussettsben, teljes felelősséget vállalok a Super Bowl-győzelmeikért" - viccelődött a kormányzó. Arra a kérdésre, hogy mit változtatna meg a sporton, ha tehetné, Romney egyértelmű választ adott, a teljesítménynövelő szereket használatának vetne véget. Úgy véli ez a legnagyobb probléma manapság a sport világában. 

Lehet Obama bármekkora Bears-drukker, a csapat irányítóját, Jay Cutlert nem sikerült meggyőznie. A quarterback szükségét érezte, hogy egy rádióműsorban elmondja, kire fog szavazni. „Megnéztem az elnöki vitákat a tévében, követtem az eseményeket. Tennessee-i lakos vagyok, és Mitt Romney-ra fogok szavazni".