Mit néz egy nő az NFL-ben?

2012.11.26. 21:08

bradyek.jpg

Sokakban olyan előítélet él, hogy az amerikai foci férfias sport és a nők csak azért nézik, hogy jó pontot szerezzenek a pasijuknál. Erre persze rácáfol a tény, hogy vannak női csapatok és hogy odakint a lelátón éppúgy őrjöngenek a szebbik nem képviselői egy visszahordott touchdownnál, mint azok, akik állva pisilnek.

Ugyanakkor az is igaz, hogy egy nő lehet, hogy mást is meglát a játékban. Kezdjük például a fenekekkel: egyik barátnőm szerint a férfit először hátulról kell megnézni, hogy lássuk, milyen kemény a feneke, milyenek a „lökőizmai”. Az amerikai futball innen nézve egy nőnek mennyország: a feszes nadrágok, a betérdelés, ahogy pásztázza a támadófalat a kamera… Egy irányítónál is a dobott yardoknál néha többet számít az illető fizimiskája. Ebből a szempontból nézve érthető Tom Brady népszerűsége, még akkor is, ha a régebbi hosszú haja nem állt jól neki. Drew Brees inkább a bájos szöszi kategóriába sorolható, aki állítólag egyszer twitteren kért javaslatokat arra, hogy mi legyen a születendő második kisfia neve. Michael „kutyaviadal” Vicket nem szeressük, mert állatkínzó, pföj. Roethlisberger egy nagy, szőrös mackóra emlékeztet, míg Eli Manning egy seggdugasz, na de Peyton…ő azért érettebb. Aaron Rodgers ábrázatában szerintem van valami pszichopatára emlékeztető, de ettől vagy talán épp ezért van benne valami szexi is. Tony Romo egy szerencsétlen simaképű balfasz, de legalább nem egy férfihisztérika, mint Jay Cutler. Tim Tebow meg agyonsztárolt és álszent: távozz tőlem, sátán.

Persze aki ért az amerikai focihoz, az nem folyton csak a qb-ken rugózik, hanem értékeli a jó defense-et. Egy nő is értékeli, bár kétségkívül ott már több a benga nagy állat, de melyik nő nem szeretné, ha valamelyik jól fejlett fizikumú férfiszerzet jól megsackelné? Troy Polamalunak gyönyörű a haja, amúgy is az a polinéz sárm, ami árad belőle…mint valami elveszett Édenből idetévedt naiv félisten. Clay Matthews egy állat, na de milyen szép állat is, a szőke. Szintén a Packersben játszó B. J. Raji viszont már…persze biztos vannak, akik buknak a malackákra is. Hasonló kategória a Pats Vince Wilforkja is: de olyan bájosan mosolyog ki a tokái mögül, eszem a szívét...

wilfork2.jpg

A nő mindig rejtélyes, szubjektív indokok alapján ítél. Az edzőkről is. Bill Belichicket vasvillával kergetné az undorító mackófelsője miatt, Tom Coughlinról pedig kivénhedt pedofilra asszociál. Egy ismerősöm szerint Jim Harbaugh „az NFL Rátgéber Lászlója”, na ő legalább látványosan műsorozik a pálya mellett, hmm, van ebben valami szexi. Egy nő értékeli, hogy Rex Ryan lefogyott, akkor is, ha utálja a Jetset. Romeo Crennellben van valami kedves „Rémusz bácsis” de ettől még a Kansas City Chiefs szar és attól meg még szarabb is, hogy Faragó Richárd is nekik szurkol.

Sokat elárul valakiről az is, hogy melyik a kedvenc csapata. Rengetegen divatból szurkolnak a Patriotsnak és a Giantsnek, pedig egy mennyivel hősiesebb mondjuk a Buffalo Billsnek vagy a Jacksonville-nek szurkolni, nem? Az az igazi elkötelezettség! Ami engem illet, nekem egyik kedvencem a Minnesota Vikings, hiszen a sok alacsony és nyafka magyar férfi közül ki ne vágyna egy olyan környékre, ami tele van északi ábrázatú, megtermett redneck favágókkal. Ettől persze még a Vikes sem az egyik legjobb csapat, bár az idei szezonjában azért sok a kellemes meglepetés és Adrian Peterson olllyan cukiii... Sokat számít a mez is, ezért is szurkolok a Saintsnek. A fekete-arany párosítást roppant elegáns, jó őket nézni főleg akkor, ha Pitbull Vickéket verik meg, mint hétfőn. És lehet akármilyen beton védelme a 49ersnek, ha a színösszeállításuk marja a szemem. A Buccaneers meg…kalózok, istenem, de béna már. Ha már macsóskodni akarnának, akkor legyen Louisville Luftwaffes vagy Memphis Mao Ce Tungs.

saints.jpg

És egy nő minden ellenszenve ellenére együtt tud érezni mindennel, ami a pályán folyik. Sajnálja a lesérülteket, az interceptiont dobó irányítókat. Sajnálja a rugójátékosokat, szegény Billy Cundiffot, akin elúszott a Ravens tavalyi Super Bowlja. Egy nő megkönnyezi amikor Brees ki tudja már hanyadik rekordot dönti meg és tudja, hogy ettől még idén a Saintsnek esélye sincs rájátszásba jutnia és sajnálja szegény Sean Paytont is, akit a botrány miatt eltiltottak a nyájától. Egy nőnek ezért is érdemes néznie amerikai focit, mert itt nem műbalhézó, tökön rúgott botlábúak fetrengenek a telecsulázott gyepen. Itt ha valaki sérül, akkor tényleg sérül. Itt ha valami eltörik, akkor tényleg eltörik. Az NFL-ben „minden héten háború” van. Itt nem lehet ráülni az eredményre, olyan nagy fordítások lehetnek a negyedik negyedben. Az NFL-ben igazi drámák vannak.

És nem utolsósorban: igazi férfiak. Ezért is érdemes egy nőnek amerikai focit néznie.