A texasi Johnny Football a legjobb egyetemi játékos

2012.12.09. 13:08

manziel.jpg

A Texas A&M Aggies irányítója, Johnny Manziel, közkeletű becenevén Johnny Football kapta a 2012-es Heisman Trophyt, amit minden évben a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó egyetemi játékosnak ítélnek oda a szakmabeli újságírók, illetve a korábbi díjazottak szavazatai alapján. A rangsorban másodikként Manti Te'o, a Notre Dame végzős linebackere végzett, míg harmadik Collin Klein, a Kansas State irányítója lett.

Manziel a legrangosabb egyetemi elismerésnek számító Heisman Trophy történetében az első olyan játékos, aki elsőévesként kapta meg a díjat. Korábban a Minnesota Vikings running backje, Adrian Peterson állt a legközelebb ehhez 2004.ben, de abban az évben végül Matt Leinart, a most épp az Oakland Raidersben játszó irányító kapta a trófeát.

A mindössze húszéves Manziel a második Aggies-játékos, aki Heismant kapott, (elsőként John David Crow nyerte, 1957-ben), és ebben az évben nemcsak a kora miatt írta be magát az egyetemi futball történelemkönyvébe, hiszen 3419 yardot passzolt, 1181 yardot futott, 24 passzolt és 19 futott touchdownt ért el, ezzel pedig megdöntötte Cam Newton 2010-es rekordját. Manzielnek ebben a szezonban utoljára január 4-én lesz jelenése, amikor az Aggies a Cotton Bowlon mérkőzik meg az Oklahoma Soonersszel.