Agysérüléssel kezelik a magyar NFL-legendát

2013.01.11. 12:28

kosar_1.jpg

Agysérüléssel kezelik Bernie Kosart, a Cleveland Browns egykori, magyar származású irányítóját. Kosar egy hónapja került a lapok címoldalára azzal, hogy egy interjúban nettó hülyeségeket beszélt, teljesen úgy, mintha nagyon részeg lett volna. Az egykori irányító az interjú után pár nappal még azt mondta, hogy nem volt ittas és nem is beteg, azóta viszont kiderült, hogy az elégtelen agyi vérkeringése miatt kezelésen vesz részt. Egy hónap alatt tizenöt alkalommal látogatott meg egy klinikát. 

Kosar elmondta, hogy amióta kezelés alatt áll, azóta képes éjszakánként altatók nélkül aludni, és megszűntek a rosszullétei, a fejfájása és a fülzúgása is. „Kicsit szkeptikus voltam a dologgal kapcsolatban, de amióta tart a kúra, sokkal jobban érzem magam” – vallotta nemrég az egykori irányító, aki 1985-től 1993-ig játszott Cleveland Browns soraiban, és a Dallas Cowboys játékosaként egy Super Bowl-gyűrűt is szerzett.

Az egykori irányító azzal is tisztában van, sok korábbi játékos van hozzá hasonló helyzetben. „Több száz, ha nem ezer olyan srác van, aki hasonló fájdalmaktól szenved, mint én. Azt hiszem, nagyon sokan közülük kezdik elveszíteni a reményt. Erről a gyógymódról nagyon kevesen tudnak, én is nehezen találtam meg. Remélem mindannyian találnak módot a gyógyulásra, és nem kell fájdalomban és depresszióban leélni az életüket" - idézi Kosart a Cleveland.com