A filmekben szoktak így meccset nyerni

2013.01.13. 23:30

Az NFL rájátszásának elődöntőjében a Seattle Seahawks húszpontos hátrányt dolgozott le az Atlanta Falcons ellen. A meccs őrült hajrájában kétszer is megfordult az eredmény.

Az NFC-győztes Atlanta Falcons a múlt héten a Washington Redskinst búcsúztató Seattle Seahawkst fogadta a rájátszás elődöntőjében. A hazaiak lendületesebbek voltak egyhetes pihenőjük után, a második negyed közepén már 13-0-ra vezettek, a félidő vége előtt pedig egy 47 yardos Ryan-átadás után a húszpontos különbség is meglett.

A falconsos irányító passzai működtek, Turner és Rodgers foghatatlan futásokkal nyert területet csapatának. A védelem is formában volt, a passzokat és a futásokat is jól védekezték, hiába jutottak el a seattle-iek kétszer az ellenfél célzónájának torkába, pontot nem tudtak szerezni. A Seahawksnál a játékhívások sem voltak az igaziak, a futójáték pedig egyáltalán nem ment.

A szünet után viszont rögtön elkezdték lefaragni a hátrányt, Wilson irányító földön és levegőben is veszélyes volt, egy gyors támadás az elkapó Tate touchdown-elkapásával ért véget. A hazaiak még be tudtak vinni egy touchdownt, ezután azonban a Seahawks elképesztőt játszott.

Az Seahawks-irányító Wilson is futott egy touchdownt
Az Seahawks-irányító Wilson is futott egy touchdownt

A vendégek Wilsonnak és elkapóinak köszönhetően gyalogoltak előre, az utolsó negyedet rögtön touchdownnal nyitották (a quarterback futott be), amit a Falcons labdavesztése után újabb követett. 27-21-re olvadt a hazaiak előnye, miközben a Seahawks újonc irányítója, aki a szezon egyik legnagyobb felfedezettje, egyre jobban felpörgött. A Falcons a következő támadásból sem tudott pontot szerezni, három perccel a vége előtt a Seahawks támadott a konferenciadöntőért.

Az utolsó percben a Marshawn Lynch előbb az ellenfél endzone-ja elé menetelt, majd touchdownt is szerzett, a Seattle óriási hátrányát ledolgozva fordított 28-27-re, de maradt még harminc másodperc. Az egészen elképesztő hajrá újabb fordulatot vett, a falconsos Ryan passzai célt találtak, mezőnygól távolságba kerültek a hazaiak. Bryant 49 yardról Bryant bevágta, 30-28-ra vezettek.

Nyolc másodperc volt hátra, az onside kick után még a Seattle-hez került a labda, de az utolsó nagy passz már nem jött be.

Az újabb nagy rájátszásmeccs után az Atlanta Falcons játszhat majd a konferenciadöntőben a San Francisco 49ers ellen.