Feledhetetlen lett az NFL-legendák harca

2013.01.13. 08:33 Módosítva: 2013.01.13. 08:33

Denverben két veterán, a tavaly teljes szezont kihagyó Peyton Manning és a szezon végén visszavonuló védőlegenda, Ray Lewis találkozott a Broncos–Ravens meccsen. San Franciscóban egy irányító terrorizálta futásaival az ellenfél védelmét.

Óriási meccs a denveri télben

Mozgalmasan indult az elődöntő, négy perc alatt, három touchdown is született. A denveri Holliday 90 yardos visszahordással adta meg az alaphangot, a kihagyó baltimore-iak között tört előre az endzone-ig.

A Ravens rögtön egyenlített, Flacco 60 yardos átadást ragasztott Torrey Smith kezei közé, a passz és az elkapás is zseniális volt. A Manning által irányított Broncos a bekapott TD után meg is torpant, egy eladott passz után a ravenses Graham szerzett touchdownt, ezzel lett 7-14. A 36 éves Manning később bemelegedett, sorra találta meg passzaival elkapóit, egy remek támadás végén, Stokley touchdownjával jöttel fel.

A félidő vége előtt a Broncos rúgója elrontotta a mezőnygólkísérletet, ez sokba került a Broncosnak, az ellentámadásból Flacco ismét Smith-t találta meg, aki zseniális elkapással egyenlített.

A második félidő elején ismét Holliday futott fantasztikusat, saját endzone-jában kapta el a labdát, majd 104 yardot rohanva szerzett TD-t, ilyet előtte még senki nem csinált az NFL-rájátszásban.

A Ravensben a veterán Ray Lewis játszott hatalmasat, szétment ujjal is szerelésekkel tartotta fel a Broncost. A Ravens védői szorongatták Manninget, meg is lett az eredménye, a harmad végén megszerezték a labdát. Ray Rice futásával befejezett támadás után egyenlő volt az állás.

A folytatásban Broncosból Manning újabb nagyszerű támadást vezetett, Demaryus Thomas touchdownjával hét perccel a vége előtt 35-28-re álltak. A meccs végén egyetlen perce maradt a Ravensnek, hogy ne essen ki, Flacco pedig megint megcsinálta, 70 yardos óriási passzát Jones vitte be, miután a Denver védője lemaradt a labdáról, jött a hosszabbítás.

Az első hosszabbítás utolsó percében Manning eladta a labdát, így a második hosszabbítást kedvező helyzetből kezdte a Ravens. Mezőnygól-helyzetig jutottak el, Tucker bevágta a próbálkozást (38-35), ez pedig azt jelentette, hogy a szezon végén visszavonuló Ray Lewis pályafutása folytatódik a konferenciadöntőben. A védőlegenda a hóesésben, fagyban lejátszott meccs után extázisban nyilatkozva azt emelte ki, mekkora teljesítmény, hogy egy olyan legenda, mint Peyton Manning ellen nyerni tudtak.

Kaepernick szétfutotta a Green Bayt

A konferenciamásodik San Francisco 49ers és a Minnesota Vikingsot lelépő Green Bay Packers találkozott az NFC-elődöntőben. A 49ers-irányító Kaepernick eladott labdája után került előnybe a Green Bay a meccs elején, Davis 52 yardot sprintelt az elkapott labdával a célzónáig. A San Francisco-i irányító néhány perccel később jóvátette hibáját, 25 yardos futott touchdownnal egyenlített.

A Packers a folytatásban hiába került előnybe, a 49ers a tarthatatlanul játszó Kaepernick futásaival nyert területet, majd a quarterback két TD-passzt is kiosztott Crabtree-nek. A szünet előtt az újabb Green Bay-i touchdownt egy mezőnygóllal kontrázták meg a San Francisco-iak, 24-21-re vezettek.

A második félidőben sokáig gyötörték egymást a csapatok, végül a Packers egy mezőnygóllal egyenlített. Kaepernick ezután a szezonbeli összes futását überelte, saját térfelén indult meg, és 56 yardot futva szerzett touchdownt, ismét a 49ersnél volt az előny..

A 49ers irányítója ekkor már 163 futott yardnál járt, de nem csak a földön volt jó, pontos passzokat dobált célpontjainak. Ennek meg is lett az eredménye, az utolsó negyed elején Gore tört be az ellenfél endzone-jába, 38-24-re ment el a hazai csapat. Három perccel a vége előtt eldöntötték a továbbjutást a hazaiak, Dixon két yardról gyalogolt be a gólvonalon túlra, 45-24-re mentek el. A végén Rodgers még adott egy TD-átadást Jenningsnek, 45-31-gyel beállították a végeredményt.

A jövő heti konferenciadöntőkben a Baltimore Ravens a New England Patriots–Houston Texans meccs győztesével találkozik, a San Francisco 49ers pedig az Atlanta Falcons–Seattle Seahawks győztesével meccsel a Super Bowlért.