Eltűnt a győztes kupája a Super Bowl után

2013.02.05. 11:05

A Baltimore Ravens vasárnap éjjel nyerte meg története második a Super Bowlját. A Ravensnél az NFL-döntő után akkora volt az ünneplés, hogy a csapat órákon át nem tudta, hova tűnt a győzelemért járó Lombadi-trófea.

A győztes baltimore-iak edzője, John Harbaugh hétfő este tartott sajtótájékoztatót.  „Tegnap este óta nem láttuk. Már azt hittük, hogy elvesztettük" - mondta a magával hozott félméteres kupáról.

Később kiderült, a játékosok és a személyzet tagjai egymásnak adogatták a huszonhét kilós ereklyét, egy idő után pedig senki sem tudta, hogy hova került. Hétfő reggelre már előkerült a trófea, Harbaugh a sajtótájékoztatón meg is köszönte annak a személynek, aki előkerítette.

Már a 34-31-es baltimore-i győzelemmel zárult döntő előtt majdnem összetört a Super Bowl-győztesnek járó kupa. A 49ers játékosaival előzetes anyagot forgattak a nagy meccs elé, amikor a San Francisco-iak tightendje, Vernon Davis annyira beleélte magát a szerepbe, hogy kis híján leverte a Lombardit.

Két éve az NHL-ben bajnoki címet nyert Boston Bruins egyik játékosa rakta rossz helyre a Stanley-kupát, ami aztán leesett, és behorpadt.

Tavaly az egyetemi amerikaifutball-bajnokságot nyert Alabama Crimson Tide egyik játékosának apja ejtette el a Waterford Crystal-trófeát a győztes döntő után, a harmincezer dollár értékű, kristályüvegből készült ereklye darabjaira tört.