Ennyi pénzt NFL-es még nem kapott

2013.03.04. 10:18

A februárban Super Bowlt nyert Baltimore Ravens irányítója, Joe Flacco az amerikaifutball történetének legjobban fizetett játékosa lesz, hat évre százhúszmillió dollárt kap majd klubjától.

A huszonnyolc éves, erőskezű és átlagon felüli pontossággal passzoló quarterback hétfőn írja majd alá az új megállapodást, csak az aláírásért harmincmilliót kap a kétszeres Super Bowl-győztes csapattól.

Az első két évben bőven húszmillió dollár fölött keres majd, bónuszokból hét és tizenötmillió között kaphat, így közel annyit vihet majd haza évente, mint a Barcelona sztárja, Messi. Flacco új szerződésével a New Orleans Saintset irányító Drew Breest körözi le, mint a legjobban fizetett amerikaifutballista.

Joe Flacco 2008 óta a Ravens irányítója, az első körben tizennyolcadikként draftolták. A legutóbbi szezon rájátszásában óriási formában játszott, egyszer sem adta el a labdát, és kiosztott tizenegy touchdown-passzt, ezzel beállította a legendás Joe Montana rekordját.

A San Francisco 49ers ellen megnyert döntőben őt választották a legértékesebb játékosnak, három touchdown-passzt adott és kétszáznyolcvanhét passzolt yarddal zárt.