20 métert sem szállt a női NFL-es rúgása

2013.03.04. 10:47

Rosszul sikerült Lauren Silberman próbajátéka az NFL hétvégi erőfelmérőjén. A huszonnyolc éves Silberman az első nő, aki nevezett a próbájátékra, rúgóként akart bekerülni a profik közé.

A korábbi labdarúgó első próbálkozásra tizenkilenc yardosra sikerült, második pedig mindössze tizenhárom volt, a felvétel alapján az ellenfél falát se rúgta volna át, a technikája sem volt teljesen rendben.

A sikertelen próbálkozások után jelezte, inkább nem folytatja, pedig néhány napja még arról beszélt, megpróbál majd hatvanyardos mezőnygólt rúgni, egy korábban készült felvétel alapján rövidebb távolságból nem is mentek neki rosszul a lövések.

Mentségére szól, hogy a hét elején combizomhúzódást szenvedett, annyira keményen készült. „Megpróbáltam kipihenni, a bemelegítések alatt egyet sem rúgtam. Nagyon nehéz volt így lőni, mert tudtam, hogy fájni fog, de meg akartam mutatni, mit tudok. Sajnos, ez ma nem sikerült."

Silberman harminchat férfi rúgóval együtt mutathatta meg képességeit az NFL-es New York Jets edzőközpontjában, a legjobbak a következő körben Dallasban tehetnek meg mindent, hogy bekerüljenek valamelyik profi klub felkészülési keretébe.

Az NFL-ben már egy éve nincs akadálya annak, hogy női játékos is pályára lépjen, de Silberman volt az első, aki próbajátékra jelentkezett.

A huszonnyolc éves nő a futballkarrierről valószínűleg lemondhat, ezért a jövőben azzal szeretne foglalkozni, hogy a videojátékok hogyan segíthetik a sportolók felkészülését.