Mindkét térde szétment, NFL-es lehet

2013.03.28. 17:11

lattimore_1.jpg

Nincs még fél éve, hogy az egyik legnagyobb running back-tehetségnek tartott Marcus Lattimore horrorisztikus térdsérülést szenvedett. A tavaly októberi meccsen a South Caroline futóját két Tennessee-játékos kapta el az egyik akciónál, Lattimore térde kicsavarodott, és természetellenes helyzetben állt, nem is engedték, hogy ránézzen.

Lehetett arról hallani, hogy jól halad a felépülése, a játékos már tavaly decemberben bejelentette, hogy nevezni fog a 2013-as draftra, a profik között akar bizonyítani. 

Felépülésének újabb állomása tegnap volt, a South Caroline erőfelmérőjén, a pro dayen egy rakás NFL-es megfigyelő előtt mutathatta meg, hogy lehet rá számítani. Húsz percnyi könnyített edzést végzett, a hírek szerint a tréning után hangos ováció volt a teremben, mindenki örült, hogy a running back formája alakul. 

A története azért is kemény, mert két éve a másik térdében szakadt el a szalag. Felépült, visszatért a pályára és nagy formában játszott, kilenc meccsen volt 622 futott yardja és 11 touchdownja, mielőtt újra megsérült. 

lattimore2.jpg

Nehéz megmondani, milyenek az esélyei a drafton. A felépítése nem is lehetne jobb, amikor egészséges, szinte feltartózhatatlan, ha nem sérül meg, valószínűleg az első körben elkelt volna. Az viszont egyáltalán nem kizárt, hogy valamelyik csapat elviszi a későbbi körökben áprilisban, még úgy is, hogy az első idényében nem lesz százszázalékos.