Touchdownt futott a 7 éves rákbeteg fiú

2013.04.08. 10:48

Az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban szereplő Nebraska Cornhuskers tavaszi felkészülési meccsén a hétéves Jack Hoffman szerezte a győztes pontokat kedvenc csapatának.

A fiú rákbeteg, dolgozott már együtt a csapattal a betegség elleni kampányban, az utolsó negyed végén állt be a csapatba. Az akció előtt még zavarban volt, de miután Taylor Martinez irányító a kezébe nyomta a labdát, és elindította a jó irányba, 69 yardot futott. Közben blokkoltak neki a falemberek, de senki nem akart igazából rátörni. Amikor befutott az endzone-ba, a játékosok felkapták, és együtt ünnepelték, a hatvanezres közönség is tombolt.

Futásával beállította a 32-25-ös végeredményt, és övé lett a legtöbb futott yard a mérkőzésen, a Nebraska edzőjétől a mérkőzés legjobbjának járó labdáját is megkapta.

„Ezt az élményt soha nem fogja elfelejteni a gyermekünk. Pellini edző fantasztikus ember, el sem tudjuk mondani, mit jelentett ez Jacknek és a családunknak. Azok után, hogy az agytumor miatt két operáción és egy kemoterápián is átesett az elmúlt egy évben, fantasztikus, hogy meg tudta csinálni ezt a 69 yardos futást" - mondta a meccs után a fiú apja, Andy Hoffman.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?