Touchdownt futott a 7 éves rákbeteg fiú

2013.04.08. 10:48

Az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban szereplő Nebraska Cornhuskers tavaszi felkészülési meccsén a hétéves Jack Hoffman szerezte a győztes pontokat kedvenc csapatának.

A fiú rákbeteg, dolgozott már együtt a csapattal a betegség elleni kampányban, az utolsó negyed végén állt be a csapatba. Az akció előtt még zavarban volt, de miután Taylor Martinez irányító a kezébe nyomta a labdát, és elindította a jó irányba, 69 yardot futott. Közben blokkoltak neki a falemberek, de senki nem akart igazából rátörni. Amikor befutott az endzone-ba, a játékosok felkapták, és együtt ünnepelték, a hatvanezres közönség is tombolt.

Futásával beállította a 32-25-ös végeredményt, és övé lett a legtöbb futott yard a mérkőzésen, a Nebraska edzőjétől a mérkőzés legjobbjának járó labdáját is megkapta.

„Ezt az élményt soha nem fogja elfelejteni a gyermekünk. Pellini edző fantasztikus ember, el sem tudjuk mondani, mit jelentett ez Jacknek és a családunknak. Azok után, hogy az agytumor miatt két operáción és egy kemoterápián is átesett az elmúlt egy évben, fantasztikus, hogy meg tudta csinálni ezt a 69 yardos futást" - mondta a meccs után a fiú apja, Andy Hoffman.