Milliókat kell fizetnie Brian Banks hamis vádlójának

2013.06.18. 09:06

brianbanks.jpg

Pár hónappal ezelőtt nagy port kavart az ügy, amikor az Atlanta Falcons leszerződtetett egy fiatal linebackert, aki öt évet ült börtönben nemi erőszak miatt ártatlanul. Brian Banks jól tette, hogy amikor az őt hamisan vádló nőismerőse, bizonyos Wanetta Gibson pár évvel az incidens után megkereste, hogy "borítsanak fátylat a múltra", titokban rögzíttette a beszélgetést, mert ez a perújrafelvételnél döntő bizonyíték lett.

A hölgy akkor azt is elmondta Banksnek, hogy bocsánatot kér, bevall mindent, csak vissza ne kelljen fizetnie azt a hétszázötvenezer dollárt, amit anno kártérítés címén kapott az iskolától, mondván, hogy ők tehettek arról, hogy ott megtörténhetett az az eset...ami valójában nem is történt meg.

Wanetta Gibson és családja számára a hamis vád akkor jó ötletnek tűnhetett, hiszen egy csomó pénzt kaptak azért, hogy a hölgy színészkedett egyet a bíróságon. És mostantól bánhatják majd, életük végéig, a minap ugyanis a bíróság nemcsak a jogtalanul felvett kártérítési összeg visszafizetését írta elő Gibson kisasszonynak, de megfejelte azt a kamatokkal, perköltséggel, büntetésekkel is, így összesen 2,6 millió dollárt kell fizetnie a már kétgyermekes anyának. Ez persze már nem adja vissza Banksnek az elvesztett éveket, de talán újabb elégtétel lehet neki azért, amin ártatlanul átment.