A társaknak sem szóltam, mire készülök

2013.10.07. 10:36

A Peyton Manning által irányított Denver Broncost az NFL ötödik fordulójában sem lehetett megállítani, ráadásul a veterán irányító olyat csinált, amit öt éve vállalt be utoljára.

A Dallas Cowboys és a Denver Broncos kilencvenkilenc pontos meccset zárt vasárnap éjjel. A hazaiak irányítója, Tony Romo hiába passzolt ötszáz yard fölött, és osztott ki öt touchdown-passzt, csapata így is kikapott 51-48-ra a denveriektől.

A legemlékezetesebb momentum még az első félidőben történt, amikor a dallasiak endzone-ja előtt mindenki, még az operatőr is azt hitte,  a quarterback Manning egy futójának adja át a labdát, hogy betörjön vele. Aztán mindenki meglepődve látta, hogy a harminchét éves irányító kényelmesen lépdel be vele az endzone-ba.

Peyton Manning fakes out everyone in AT&T Stadium with bootleg run — even the camera guy

A játékos, aki legutóbb öt éve futott touchdownt, a meccs után elmondta, még saját falembereinek sem szólt, mire készül, akkor döntötte el, hogy futni fog, amikor elindult a labda. Ez az egyetlen módja, hogy az előttem állók valóban odategyék magukat a blokkolásnál, magyarázta.

Manning a meccs után megelőzte a passzolt yardok örökranglistáján Dan Marinót, már csak Brett Favre van előtte, őt viszont már nem tudja majd befogni, kilencezer yard a különbség.

A Denveren kívül csak két veretlen csapat van az NFL-ben, az egyik a New Orleans Saints, amely a Chicago Bearst verte 28-16-ra, a másik a szezon meglepetéscsapata, a Kansas City Chiefs, a Tennessee Titans ellen győztek. A New York Giants továbbra sem tud nyerni, most a Philadelphiától kaptak ki, így 0-5-ös mérleggel állnak.

A nap másik nagy meccsét az Indianapolis Colts és a Seattle Seahawks játszotta. A tavalyi szezon nagy felfedezettje, a Seahawks-irányító Russell Wilson száz yard fölött futott, kétszáz fölött passzolt, az utolsó negyedben így is elvérzett csapata az Andrew Luck által irányított Colts ellen, az indianapolisiak 34-28-ra nyertek. A hazaiak a második negyedben egy blokkolt mezőnygól után szereztek touchdownt, Delano Howell szedte fel a labdát és rohant vele hatvanegy yardot.

Colts FG block returned for TD GIF

Kisebb krízis után győztes meccset hozott a legutóbb döntős San Francisco 49ers, a Houston Texanst 34-3-ra ütötték ki. A Super Bowl-győztes Baltimore Ravens a Miami Dolphinst verte 26-23-ra.

NFL, alapszakasz, 5. forduló

Dallas Cowboys–Denver Broncos 48–51
Indianapolis Colts–Seattle Seahawks 34–28
Cincinnati Bengals–New England Patriots 13–6
Cleveland Browns–Buffalo Bills 37–24
Tennessee Titans–Kansas City Chiefs 17–26
Chicago Bears–New Orleans Saints 18–26
New York Giants–Philadelphia Eagles 21–36
Cincinnati Bengals–New England Patriots 13–6
St. Louis Rams–Jacksonville Jaguars 34–20
Miami Dolphins–Baltimore Ravens 23–26
Green Bay Packers–Detroit Lions 22–9 
Arizona Cardinals–Carolina Panthers 22–6
Dallas Cowboys–Denver Broncos 48–51
San Francisco 49ers–Houston Texans 34–3  
Oakland Raiders–San Diego Chargers 27-17