LeBron: Játszani akarok az NFL-ben, mielőtt visszavonulok

2013.10.19. 10:40

lebron_1.jpg

LeBron James és az NFL-téma legalább annyira örökzöld, mint az NBA-ben a Michael Jordan-Kobe Bryant összehasonlítás, most viszont maga a Miami Heat-sztár mondta, nem tett még le arról, hogy kipróbálja magát a profi amerikaifutballisták között. 

„Szeretnék még egy NFL-meccsen pályára lépni, mielőtt véget ér a sportolói karrierem" - válaszolta a kétszeres NBA-bajnok egy rajongói kérdésre, amivel ismét sikerült felizgatnia az amerikai közvéleményt. LeBron középiskolásként kivételes tehetségű elkapó volt, az Urban Meyer még a Notre Dame-nél ösztöndíjat akart neki ajánlani, James végül a kosárlabda mellett döntött. 

Nemrég a Washington Redskins Super Bowl-győztes ex-irányítója, Joe Theismann nyilatkozta azt, hogy a kosaras simán beférne az NFL-be irányítónak, minden adottsága megvan hozzá. Theismann még azt is felajánlotta, hogy edzője és ügynöke is lesz a sportolónak, ha a váltásról dönt. Az egykori redskinses azzal érvelt, hogy az NFL-ben még 37-38 évesen is lehet játszani, az NBA-ben viszont ez már nem annyira gyakori. A legutóbbi NBA-lockout alatt felmerült a lehetőség, a Seahawks-edző Pete Carroll még névreszóló mezt is csináltatott a sztárnak, persze senki nem vette halálosan komolyan a dolgot.  

lebronmez.jpg

LeBron decemberben lesz 29 éves, habár jövőre szabadon igazolható lehet, ha úgy dönt, de nem valószínű, hogy a nagy váltásnak akkor jön el az ideje, ha egyáltalán eljön valamikor.