Visszahívták volna a 44 éves NFL-legendát

2013.10.24. 14:54

A St. Louis Rams NFL-csapat a múlt héten sérülés miatt az egész szezonra elvesztette irányítóját, Sam Bradfordot, ezért a klub kétségbeesett döntést hozott, az NFL-legenda Brett Favre-ot győzték volna meg arról, hogy lépjen újra pályára. 

Favre negyvennégy éves, három éve vonult vissza a Minnesota Vikingsból, ahol csak a pénzért játszott egy szezont, viszont a mai napig egy rakás rekord az ő nevéhez fűződik a ligában. Az ESPN úgy tudja, hogy az egykori klasszis nemet mondott a felkérésre. 

Favre visszatérése azért lett volna nagy szám, mert az NFL történetében ő adta a legtöbb touchdownt érő passzt, és passzolt yardokban is vezeti az örökranglistát. Mindkét kategóriában egy másik veteránt, Peyton Manninget előzi meg, aki még mindig aktív, a Denver Broncosban Super Bowl-esélyes csapatot irányít. 

Az exjátékos a Green Bay Packersnél lett legenda, tizenöt évet húzott le a klubnál, 1997-ben Super Bowlt is nyert a klubbal. Később játszott a New York Jetsben, aztán igazolt a Vikingshoz, ahol pocsék idény után fejezte be. 

Végleges az európai NFL-program

Véglegessé vált a profi amerikaifutball-liga jövő évi európai programja, 2014-ben már három mérkőzést rendeznek az Egyesült Államokon kívül. Az NFL honlapja arról számolt be, hogy a londoni Wembley Stadionban Jacksonville Jaguars-Dallas Cowboys, Atlanta Falcons-Detroit Lions és Oakland Raider-Miami Dolphins összecsapások lesznek. A Wembley először 2007-ben adott otthont alapszakasz-meccsnek, azóta minden évben egy-egy találkozót rendeztek ott. Az idei az első év, amikor egynél több összecsapásra van a brit fővárosban: szeptemberben a Minnesota Vikings 34-27-re legyőzte a Pittsburgh Steelerst, október 27-én a Jacksonville a legutóbbi döntős San Francisco 49ersszel csap össze.